am inceput activitatea in munca in anul 1975, dupa care in perioada 1976 -1979 am urmat cursurile unei scolii militare de maistrii de avitie urmand ca dupa absolvire sa lucrez in avitia civila ca mecanic de avitie, perioada in care am urmat cursurile scolii militare se considera vechime in munca? mentionez ca este consemnata in cartea de munca perioada in care am urmat cuersurile scolii militare, cu stima, ilie
buna ziua,sunt nascut in anul 1957,luna iunie, am vechime in munca 38 ani din care 4 ani si trei luni lucrati in aviatia civila in functia de mecanic de avion in perioada 1979-1984..De asemenea am urmat cursurile scolii militare de avitie o perioada de 3 ani 1976-1979( nu sunt inclusi in vechimea in munca).In ce an si in ce conditii pot iesi in pensie anticipata si daca somajul se considera vechime in munca si cum se calculeaza punctul de pensie in perioada de somaj,cu stima,
in perioada anilor 1984-1986 sotia mea a lucrat la CEC sucursala Deva part time (4 ore/zi) incadrata ca mandatar, fara a fi inscrisa aceasta in cartea de munca.Intrebarea este cum trebuie sa procedam legal pentru a obtine din partea sucursalei CEC Deva o adeverinta care sa ateste aceasta, adeverinta necesara pentru constituirea vechimii in munca, cu stima, ilie57
buna seara, nu doresc sa jignesc, insa cred ca lipsa unor persoane pregatite in domeniu, poate modul in care se aplica justitia in Romania, daca dosarul era studiat de complet in prima instanta ( ca si la apel) se putea aplica o amnda (se recupera suma care s-a creat venit excedentar) si nu sufereau alaturi de mama inca trei suflete nevinovate(care sunt private din lipsa banilor platiti catre ANAF de multe bunuri si servicii necesare) dar aceasta este legea intr-un stat de drept si intr-o democratie.Astept o persoana pregatita in domeniu, deoarece consider ca sentina a fost data fara a fi studiat dosarul, cu stima
deoarece salarul meu este fix de cativa ani si nu mai sunt sanse de crestere sunt mai castigat daca ies la pensie anticipata la varsta de 60 ani ( am stagiul cotizat de 38 de an) decat sa mai lucrez deoarece salarul mediu pe economie creste iar raportul intre salarul meu si salarul mediu scade, cu stima,ilie