buna seara, pentru un venit suplimentar ( in valoare de 436 lei pentru promovarea produselor Avon) in perioada concediului de crestere a unui copil (are 3 copii minori) fiicei mele i se retine suma de 19.600 lei, reprezentand indemnizatia primita pentru cresterea copilului de la data la care a realizat venitul suplimentar pana la inplinirea copilului a varstei de 2 ani.In urma deciziei de retinere a indemnizatiei a fost depusa o contestatie in instanta insa nu a fost aprobata contestatia de catre tribunal, a fost depusa o plangere la curtea de Apel, si aceasta a fost respinsa.Eu si sotia in calitate de parinti platim lunar parte din suma impusa deoarece fata are un venit de aprox. 800 lei si nu are de unde plati.Intrebarea noastra este daca aceasta decizie intra in incidenta amnistiei fiscale recent trambitata in mass media si daca nu, se mai poate face ceva in instanta pentru anulare, cu stima,
In instanta nu mai aveti ce sa faceti , intrucat s-a judecat deja contestatia fiicei dvs.
Legea nr.126/2014
art.III
(1) Debitele cu titlu de indemnizaţie pentru creşterea copilului/stimulent/stimulent de inserţie acordate în baza Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 148/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 7/2007, cu modificările şi completările ulterioare, sau a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010, aprobată cu modificări prin Legea nr. 132/2011, cu modificările şi completările ulterioare, constituite din culpa debitorului, materializată în folosirea cu intenţie de către acesta a unor documente despre care cunoştea că au fost eliberate cu nerespectarea legii, declararea de către acesta a unor date neconforme realităţii sau nedeclararea unor informaţii nu fac obiectul scutirii la plată, conform prevederilor art. II.
art.19 din OUG 111/2010
(1) Beneficiarul drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta este obligat sa comunice in scris primariei orice modificare intervenita in situatia sa, de natura sa determine incetarea sau suspendarea platii drepturilor, in termen de 15 zile lucratoare de la aparitia acesteia.
...
Prin urmare, daca a obtinut venituri supuse impozitului pe venit in perioada CCC trebuia sa anunte Primaria in termen de 15 zile lucratoare de la realizarea acestora.
In situatia in care nu a anuntat, atunci nu intra sub incidenta Legii nr.126/2014.
buna seara, nu doresc sa jignesc, insa cred ca lipsa unor persoane pregatite in domeniu, poate modul in care se aplica justitia in Romania, daca dosarul era studiat de complet in prima instanta ( ca si la apel) se putea aplica o amnda (se recupera suma care s-a creat venit excedentar) si nu sufereau alaturi de mama inca trei suflete nevinovate(care sunt private din lipsa banilor platiti catre ANAF de multe bunuri si servicii necesare) dar aceasta este legea intr-un stat de drept si intr-o democratie.Astept o persoana pregatita in domeniu, deoarece consider ca sentina a fost data fara a fi studiat dosarul, cu stima
Nu are nimeni cum sa stie daca dosarul a fost sau nu studiat.
Sunt probleme care poate necesita un studiu al actelor si noi de unde sa ne dam seama daca situatia de fapt expusa de dvs este sau nu corecta. Raspunsurile primite in acest forum au doar un scop informativ.
Daca doriti consultanta, va rugam puteti apela la un specialist in domeniul respectiv, care are dreptul de a practica in acel domeniu in jurisdictia unde a aparut problema dumneavoastra.