As dori sa stiu daca o imputernicire facuta la un birou notarial din strainatate, este valabila in Romania dupa traducerea si respectiv legalizarea ulterioara a acesteia?
Tatal meu i-a trimis mamei o imputernicire, (el fiind unic proprietar in actele locuintei) cu scopul de a-i face un buletin bunicii la respectiva adresa (schimbare de domiciliu) numai ca functionarii primariei ii cer o apostila de la consulat pe respectiva imputernicire.
Este obligatorie acea apostila, in conditiile in care imputernicirea s-a efectuat in prezenta notarului cu parafa,etc si ulterior tradusa in Romania si legalizata la un alt notar?
Buna ziua!
Ce se poate face in situatia in care detin un imobil plus terenul aferent, platesc impozit pentru o suprafata totala mai mare (250mp) decat cea existenta (210mp) iar in actul de vanzare-cumparare (act vechi 1981) nu este mentionata nici suprafata terenului, nici a imobilului ci doar compartimentarea imobilului si vecinii. Mentionez ca vecinilor li s-a dat in folosinta la mica intelegere acum 30 ani, o bucata din teren (cea lipsa de 40mp) din curtea mea, ulterior delimitandu-se cu un gard, ei nu recunosc acum ba mai mult, au plantat diverse legume, flori in ani de zile la temelia casei mele, apa infiltrandu-se sub casa, cauzand daune structurii acesteia. Imi doresc sa rezolv problema pe cale amiabila dar nu exista intelegere cu acestia, prin urmare nu stiu de unde sa incep, cui sa ma adresez, unde trebuie sa merg, ce acte sunt necesare ca sa demonstrez ca terenul pt care platesc impozit este al meu, unde se delimiteaza hotarul intre vecini, cum pot rezolva legal problema?