avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Imputernicire notariala din strainatate pt buletin
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Imputernicire notariala din strainatate pt buletin

Buna ziua,

As dori sa stiu daca o imputernicire facuta la un birou notarial din strainatate, este valabila in Romania dupa traducerea si respectiv legalizarea ulterioara a acesteia?
Tatal meu i-a trimis mamei o imputernicire, (el fiind unic proprietar in actele locuintei) cu scopul de a-i face un buletin bunicii la respectiva adresa (schimbare de domiciliu) numai ca functionarii primariei ii cer o apostila de la consulat pe respectiva imputernicire.
Este obligatorie acea apostila, in conditiile in care imputernicirea s-a efectuat in prezenta notarului cu parafa,etc si ulterior tradusa in Romania si legalizata la un alt notar?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 10:12, 11 Decembrie 2015
Buna ziua,
Teoretic nu ar trebui altceva dar ........ traim in Romania.
Unde ''in strainatate'' a facut imputernicirea?
Daca acel stat nu e pe lista care o gasiti aici:
[ link extern ] /
da, apostilarea este obligatorie.

Domnule avocat, n-ar fi rau sa va uitati si dvs. in link.
In Italia - se pare ca nu se regaseste in acea lista...am retrimis actele pt apostilare dar a decedat bunica, ironia sortii...era doar un buletin
:(
Condoleante...

Nu ca ar mai avea importanta, dar tin sa va spun asta ca sa nu fiti suparata si din cauza celor de la Evidenta: sa stiti ca nu doar la noi e obligatorie apostila pe actele emise de autoritatile straine. E o masura de siguranbta impotriva falsurilor. Afirmatia ca vi s-a cerut doar pentru ca traim in Romania este deplasata, tinand cont ca e facuta de cineva care ar trebui sa stie ca e necesara deoarece o declaratie la notar ca aceea pe care a dat-o tatal dvs. are efecte juridice.
Apostila este obligatorie.Daca era invers si aut.italiene v-ar fi cerut apostila. Se merge pe reciprocitate. In alta ordine de idei era bine daca tatal dvs. dadea declaratia de primire in spatiu direct la ambasada/consulatul Romaniei si va scutea de toata tevatura. Condoleante!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model de imputernicire pentru minori Skillevel Skillevel Buna seara tuturor! Sunt cetatean roman stabilit in Grmania de cateva luni si vreau sa-mi aduc sotia si copilul ( 2 ani si 8 luni) din Spania. Dar am nevoie ... (vezi toată discuția)
Imputernicire la bunici pt. realizare documente ada_patricia ada_patricia Buna ziua as vrea sa stiu va rog frumos cum se procedeaza pt a putea face o imputernicire la bunici pt ai face pasaportul celui mic ca ia expirat eu sunt in ... (vezi toată discuția)
Certificat de naștere khadija 40 khadija 40 Bună ziua am și eu o întrebare va rog frumos dacă se poate . Sunt în germania și am un bebe născut aici as vrea sa îi trimit la sora mia procura ... (vezi toată discuția)