Eu, mama si sora mea traim in Germania si dorim sa facem mostenirea la actiunile pe care le-a detinut tatăl meu la intreprinderea la care a lucrat. Succesiunea la restul proprietăților a fost deja facuta in urma cu 10 ani, dar la momentul respectiv nu am stiut ce a facut tata cu actiunile cat timp a trait si de aceea nu au fost trecute in masa succesorala.
Ptr ca imprejurarile nu ne permit sa ne deplasam in Romania si consulatul este departe de localitatea in care locuim, am dori sa facem o imputernicire ptr cineva in Romania la un notar local(german).
Din ceea ce am citit pe internet, am inteles ca e nevoie de o procura autentica(nu simpla legalizare de semnatura) si apostila.
Avem nevoie de traduceri(legalizate) ale actului de mostenire(succesiune) si ale contractului de cumparare a actiunilor cand ne prezentam la notar ?
In general, de ce acte e nevoie si ce trebuie tradus in strainatate sau in Romania ?
Solicitati notarului la care s-a dezbatut succesiunea acum 10 ani un supliment la certificatul de mostenitor. Ii trimmiteti actele pe care vi le solicita, achitati onorariul si nu este nevoie sa fiti prezenti
Procura trebuie sa trimiteti oricum.
Nu se poate sa fiti absenti si sa nu trimiteti nici procura. Prin corespondenta, nu se elibereaza suplimente la certificatul de mostenitor.
Ati citit foarte bine pe internet. In Germania este un alt sistem de drept si nu exista procedura autentificarii. Apostila/Supralegalizarea nu inlocuiesc forma autentica.
Fie intocmiti procura la Ambasada/Consulat, fie mai amanati pentru cand veniti personal in tara.
Puteti perfecta procura speciala la AMBASADA/CONSULAT, in limba romana, fara a plati un anume cost.
Efectuati programare on-line.
Daca, insa, nu aveti aceasta posibilitate, va puteti adresa unui notar public, insa procura speciala trebuie sa fie APOSTILATA, cu Apostila de la HAGA, iar traducerea trebuie sa fie legalizata si supraapostilata.
.
Cu mențiunea ca procura întocmită la un notar local va costa niște zeci de euro+ costul serviciilor de traducere, apostilare, supralegalizare și aveți șanse foarte mari sa nu va folosească la absolut nimic în România.
Notarul din Romania a cerut o procura cu legalizare de semnatura si a apostila. Deci, nici macar nu a fost nevoie de procura in forma autentica, care ar fi facut procedura la notarul local mai dificila.
Doar pagina in care notarul local declara ca certifica semnarea va fi tradusa in Romania.
Astfel, am rezolvat chestiunea complet la nivel local si nu a fost nevoie sa ne deplasam la consulat sau in Romania. Ca urmare, am redus costurile la minim si am evitat pierderea inutila de timp.
Procura
Dany.38
Buna ziua! As dori sa știu de ce o procura făcută in Italia la un avocat italian și apostilata nu este recunoscuta in Romania? Menționez ca procura este ... (vezi toată discuția)