avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imputernicire la bunici pt. realizare documente
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imputernicire la bunici pt. realizare documente

Buna ziua as vrea sa stiu va rog frumos cum se procedeaza pt a putea face o imputernicire la bunici pt ai face pasaportul celui mic ca ia expirat eu sunt in strainatate si copilul e cu bunicii in romania,vreau sa il aduc aici si nu stiu cum pot face.va multumesc
Cel mai recent răspuns: elenas68 , utilizator 17:23, 21 Septembrie 2010
Cel mai simplu ar fi sa faceti o procura la Consulatul Romaniei din tara in care va aflati. Se poate face procura si la un notar din tara respectiva, dar, atentie! sa fie autentica (e mai scumpa) si nu cu legalizare de semnatura. Acesta procura trebuie tradusa si apostilata in Romania, functie de tara in care va aflati dvs (ptr. ca Romania are incheiate acorduri bilaterale ptr. actele notariale doar cu un anumit nr. de state)
Pentru calatoria minorului in strainatate este necesar ca parintii sa dea o declaratie (tot la Consulat sau la un notar) in care vor specifica cine va insoti minorul, tara unde va calatori si perioada calatoriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rugaminte - pasaport minor si calatorie in strainatate lienuta lienuta Ce formular trebuie completat in Romania la notar de catre parintele aflat in Romania ([prin care ii cere acordul celuilat parinte aflat in Franta]) de a iesi ... (vezi toată discuția)
Procura facuta in strainatate la consulat sau la notar public? ghitzarushul ghitzarushul As dori sa stiu daca procura facuta la cosulatul Romaniei in Franta este echivalenta cu procura facuta la un notar public (in Franta). Banuiesc ca cea facuta ... (vezi toată discuția)
Pasaport lorry10 lorry10 Buna ziua, as dori sa aflu conditiile pt eliberarea pasaportului pt fiul meu in varsta de opt ani.Am divortat de sotul meu,am castigat custodia copilului,am ... (vezi toată discuția)