avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de proprietate - hotar vecini
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de proprietate - hotar vecini

Buna ziua!
Ce se poate face in situatia in care detin un imobil plus terenul aferent, platesc impozit pentru o suprafata totala mai mare (250mp) decat cea existenta (210mp) iar in actul de vanzare-cumparare (act vechi 1981) nu este mentionata nici suprafata terenului, nici a imobilului ci doar compartimentarea imobilului si vecinii. Mentionez ca vecinilor li s-a dat in folosinta la mica intelegere acum 30 ani, o bucata din teren (cea lipsa de 40mp) din curtea mea, ulterior delimitandu-se cu un gard, ei nu recunosc acum ba mai mult, au plantat diverse legume, flori in ani de zile la temelia casei mele, apa infiltrandu-se sub casa, cauzand daune structurii acesteia. Imi doresc sa rezolv problema pe cale amiabila dar nu exista intelegere cu acestia, prin urmare nu stiu de unde sa incep, cui sa ma adresez, unde trebuie sa merg, ce acte sunt necesare ca sa demonstrez ca terenul pt care platesc impozit este al meu, unde se delimiteaza hotarul intre vecini, cum pot rezolva legal problema?
Cel mai recent răspuns: Maria-Gratiela , utilizator 16:43, 26 August 2015
Puteti formula actiune in granituire conf.art.560 NCC.Probe :titluri proprietate,expertiza judiiciara topocadastrala.
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corectare titlu de proprietate radu_emilia1986 radu_emilia1986 Buna ziua, Mama mea a obtinut in 1988 un teren in intravilan prin vanzare-cumparare, dar fara documente. In 1993, in urma unui proces ,s-au facut masuratori ... (vezi toată discuția)
Suprapunere de teren intravilan lzt lzt buna seara.am si eu o nelamurire ,va rog daca se poate un raspuns,pentru ca de 7 ani am probleme cu vecini mei care au cumparat langa mine de la unchiul ... (vezi toată discuția)
Incredibil! o suprapunere de cadastre halucinanta! V7A7 V7A7 In 2003 am achizitionat un teren de 2400mp (initial extravilan) cu toate actele care trebuiau ,cadastru(in coordonate locale) intabulare in cartea ... (vezi toată discuția)