avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Corectare titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Corectare titlu de proprietate

Buna ziua,
Mama mea a obtinut in 1988 un teren in intravilan prin vanzare-cumparare, dar fara documente.
In 1993, in urma unui proces ,s-au facut masuratori si s-a emis o hotarare judecatoreasca, conform careia s-a stabilit ca a dobandit prin vanzare-cumparare suprafata de 820 mp.
In 1994 s-a emis un titlu de proprietate in care s-a trecut suprafata de 700 mp.
Avand in vedere ca vecinii au mai "muscat" din teren putin , se poate dovedi in vreun fel ca suprafata reala este cea de 820 mp?
Si titlul poate fi corectat acum?
Presupune si o masurare a suprafetelor vecinilor pentru a concorda cu suprafetele trecute in actele lor de proprietate?
Daca se poate rezolva in vreun fel ce costuri presupune?
Multumesc

Cel mai recent răspuns: radu_emilia1986 , utilizator 11:02, 5 Mai 2014
prin actiune de revendicare sau granituire.
când vecinii nu se înțeleg cu privire la modul de amplasare a gardului care delimitează proprietățile pe care le dețin, apare o controversă cu privire la grănițuire, astfel încât soluția pe care o va da instanța este aceea de stabilire a granițelor ținând cont de titlurile de proprietate ale părților fără a proceda la compararea lor.
Buna ziua si multumesc pentru raspuns.
Sa inteleg ca este necesara o actiune in instanta?
Dar inainte de aceasta cum se poate corecta titlul(700 mp) pentru a concorda cu suprafata reala 820 mp, achizitionata prin vanzare-cumparare(cf deciziei instantei)?
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Granituirea-stabilirea liniei de hotar Corneldaniel Corneldaniel Granituirea-stabilirea liniei de hotar. \"La stabilirea pe cale judiciară a liniei de graniţă nu este determinantă asigurarea în totul a suprafeţei de ... (vezi toată discuția)
Diferente masuratori cadastrale dorina123 dorina123 In actul de vanzare cumparare din 1966 suprafata casa+teren era de 170 mp. In urma masuratorii facuta pentru intabulare cadastrala au rezultat 195mp. Care ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune ovrot ovrot Buna ziua.Am o problema cu scoaterea din indiviziune.Sotiea mea a mostenit o casa si teren de la parinti.Acestea i-au facut act de vanzare cumparare in anul ... (vezi toată discuția)