avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesirea din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesirea din indiviziune

Buna ziua.Am o problema cu scoaterea din indiviziune.Sotiea mea a mostenit o casa si teren de la parinti.Acestea i-au facut act de vanzare cumparare in anul 2000.Dupa 10 ani am aflat ca suntem in indiviziune si ca pe o suprafata 16000 de mp.suntem 23 de prorietari.S-a deschis proces de scoatere din indiviziune din care 5 vrem sa iesim din aceasta indiviziune iear restul au hotarat sa ramana dar sunt deacord cu iesirea noastra.A fost trimis de catre instanta expert la fata locului unde s-au facut masuratori la fiecare.In urma masuratorilor facute s-a constatat ca toti avem teren mai putin decat in acte chiar si cu 700 de mp de exemplu la noi.Am fost de-acord toti cu masuratorile facute deoarece asa sunt hotarele si nu am folosit locul altfel.Numai ca au trecut 5 ani si nu s-a finalizat nimic.MOTIVUL - la cine s-au cui ramane terenul care a ramas in minus de la fiecare ,cum ar fi ,la mine 700 m ,la vecinu 600 m,la celalalt vecin,680 mp ,cu toate ca noi suntem deacord chiar daca suntem in minus cu suprafata terenurilor fata de actele care le avem.Va multumesc si va rog sa ne ajutati cum putem finaliza aceasta iesire din indiviziune mai repede.
Cel mai recent răspuns: ovrot , utilizator 16:22, 30 Ianuarie 2015
daca toti sunt de acord cu iesirea din indiviziune, mergeti la notar si rezolvati amiabil. daca numai cativa sunt de acord, asa cum descrieti, va adresati instantei, acolo va gasiti rezolvarea. toata lumea se plange de diferente de suprafete, dar sa va ganditi ce posibilitati de masurat existau acum 50 de ani si ce posibilitati sunt acum...acum sunt mult mai precise si tind sa cred ca aceasta este suprafata reala.

daca suspectati, ca alti vecini au intrat pe terenul dvs cu hotarele lor, atunci trebuie sa faceti actiune de granituire, sa va luati inapoi terenul.
poate nu am inteles eu mesajul dv., insa...daca s-au refacut masuratorile, s-a constatat ca exista o lipsa (la dv, spre exemplu) inseamna ca este altundeva in plus...sau suprafata pe care o aveti de impartit a rezultat ce nu mai este de 16000mp?

iar cei care doriti sa iesiti, puteti sa specificati cine beneficiaza de cotele dv. si in ce conditii
Ultima modificare: Vineri, 30 Ianuarie 2015
Birou de Mediator-Valeria Tivda, Mediator
Va multumesc.A ramas sa-i conving pe toti sa iasa din indiviziune caci pentru granituire nu am cum deoarece asa a dobandit locul cu hotarele si socri mei in anul 1968.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru good boy good boy Am mers la primarie unde m-am interesat de situatia acestui teren.se pare ca el a apartinut inainte 89 parintilor mei iar dupa decesul tatalui meu notarul de ... (vezi toată discuția)
Rectificare cadastrala bond29500 bond29500 Buna ziua!As dori sa ma lamuriti intr-o problema. In urma cu 20 de ani parintii mei au vandut 118 mp de teren din lotul de 418 mp.Pe acel teren proprietarul a ... (vezi toată discuția)
Corectare titlu de proprietate radu_emilia1986 radu_emilia1986 Buna ziua, Mama mea a obtinut in 1988 un teren in intravilan prin vanzare-cumparare, dar fara documente. In 1993, in urma unui proces ,s-au facut masuratori ... (vezi toată discuția)