Deci daca nu l-am predat in aprilie cand era termenul de 15 zile, termenul de suspendare ar fi de 4 luni (prelungit pentru nepredare) si acum, in decembrie, dupa 8 luni eu ce ar trebui sa fac pentru a conduce in siguranța? Sa predau permisul pentru a se face o mențiune? Sa fac o adresa prin care sa ma lămurească ei?
In ideea in care l-as trimite prin posta cu confirmare de primire, e doar pentru a se face mențiune sau îl rețin ei? Având in vedere ca sanctiunea ar fi executata..au trecut cele 4 luni
Buna ziua! Am formulat plângere împotriva procesului-verbal prin care mi s-a suspendat dreptul de a conduce pe o durata de 3 luni, instanța a respins plângerea, hotărârea rămânând definitiva dupa cele 15 zile in care nu am formulat recurs. De la acest moment sanctiunea trebuia sa isi produce efectele. Nu am predat permisul in termenul de 15 zile (hotărârea era definitiva undeva prin aprilie 2016) nici acum. Trebuia sa mi se prelungească cu 30 de zile suspendarea pentru nepredare? Daca da, o singura data sa se prelungească sau la nesfârșit pana la predare? Pe cazierul contravențional nu e nicio mențiune cu privire la suspendarea dreptului de a conduce. Pot conduce in aceasta situație?
Perioada de 3 luni se calculează de la predare? Conform art. 121 din OUG 195/2002 sanctiunea ar trebui sa isi proca efectele de la hot definitiva..dar am auzit si pareri contrare, cum ca s-ar calcula perioada de 3 luni de la predare..
Buna ziua. In urma unui accident rutier mi s-a deschis dosar penal pentru vatamare corporala din culpa, care ulterior a fost clasat. De asemenea, dreptul de a conduce mi-a fost suspendat pentru o perioada de 90 de zile. Am promovat testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie, c. art 106* din OUG195/2002 si indeplinesc cumulativ conditiile mentionate la art. 221 din HG1391/2006. Am depus cerere pentru reducerea pedepsei la 30 de zile, insa am fost informata ca fiind vorba despre un dosar penal, indiferent ca e deja clasat, nu am dreptul la reducerea pedepsei. Nu am gasit niciun articol de lege care sa prevada asta. Mai pot face ceva?
Multumesc anticipat!