Buna ziua! Am formulat plângere împotriva procesului-verbal prin care mi s-a suspendat dreptul de a conduce pe o durata de 3 luni, instanța a respins plângerea, hotărârea rămânând definitiva dupa cele 15 zile in care nu am formulat recurs. De la acest moment sanctiunea trebuia sa isi produce efectele. Nu am predat permisul in termenul de 15 zile (hotărârea era definitiva undeva prin aprilie 2016) nici acum. Trebuia sa mi se prelungească cu 30 de zile suspendarea pentru nepredare? Daca da, o singura data sa se prelungească sau la nesfârșit pana la predare? Pe cazierul contravențional nu e nicio mențiune cu privire la suspendarea dreptului de a conduce. Pot conduce in aceasta situație?
Perioada de 3 luni se calculează de la predare? Conform art. 121 din OUG 195/2002 sanctiunea ar trebui sa isi proca efectele de la hot definitiva..dar am auzit si pareri contrare, cum ca s-ar calcula perioada de 3 luni de la predare..
Buna seara,
Se adauga cele 30 de zile de la predare la cele 3 luni.
In aceste conditii vor fi 4 luni.
Predati urgent carnetul pentru a nu avea probleme mai mari.
Deci daca nu l-am predat in aprilie cand era termenul de 15 zile, termenul de suspendare ar fi de 4 luni (prelungit pentru nepredare) si acum, in decembrie, dupa 8 luni eu ce ar trebui sa fac pentru a conduce in siguranța? Sa predau permisul pentru a se face o mențiune? Sa fac o adresa prin care sa ma lămurească ei?
In ideea in care l-as trimite prin posta cu confirmare de primire, e doar pentru a se face mențiune sau îl rețin ei? Având in vedere ca sanctiunea ar fi executata..au trecut cele 4 luni
Cand veti fi oprita de primul agent de politie vi se poate intocmi dosar penal pentru
Conducerea unui vehicul fără permis de conducere Art. 335 C.Pen.
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
Asa caaaaaaaaaaa e de rau.
Predati urgent carnetul.
Comunicare ipj
cristian11
In urma cu 2 ani, am depus plangere impotriva unui proces verbal de contraventie rutiere...Prin februarie 2010 prin sentinta mi s-a respins plangerea ... (vezi toată discuția)