avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, după ce decizia tribunalului devine ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, după ce decizia tribunalului devine definitiva in ...

Buna ziua, după ce decizia tribunalului devine definitiva in câte zile trebuie sa merg cu permisul la poliție ? Eu stiu ca in 15 zile (tot aici undeva am găsit dar nu sunt sigur)
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 18:14, 19 Februarie 2021
Cu cat mai repede, cu atat mai bine.
Hotararea instantei de apel conduce la ramanerea definitiva a hotararii prin care a fost respinsa plangerea contraventionala. De la acea data curge termenul de 30 de zile pentru predarea permisului de conducere..
Permisul de conducere poate fi predat la Poliția Rutieră, personal sau prin avocat/împuternicit sau transmis prin curier/poștă. În cazul transmiterii prin curier/poștă trebuie să existe o confirmare de primire.
NU așteptați comunicarea hotărârii pronunțate de Tribunal sau vreo notificare din partea Poliției. Odată ce plângerea a fost respinsă definitiv permisul trebuie predat în termen de cel mult 30 de zile, fără nicio altă formalitate.
Predarea permisului după termenul de 30 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii atrage prelungirea suspendării cu încă 30 de zile.
Potrivit dispozitiilor art. 335 NCP:
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani,
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nepredarea permis in termenul de 15 zile Bianca163 Bianca163 Buna ziua! Am formulat plângere împotriva procesului-verbal prin care mi s-a suspendat dreptul de a conduce pe o durata de 3 luni, instanța a respins ... (vezi toată discuția)
Dosar penal Ayr costy Ayr costy Mi s a întocmit dosar penal în nov 2018 pt că în baza de date am fost găsit cu dreptul de a conduce suspendat, adică în ură respingeri i unei ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat pdnu pdnu va rog respectuos un raspuns la problema mea. Am avut o suspendare permis pe care am contestat o in instanta la tribunalul vrancea si am pierdut procesul.am ... (vezi toată discuția)