va rog respectuos un raspuns la problema mea. Am avut o suspendare permis pe care am contestat o in instanta la tribunalul vrancea si am pierdut procesul.am primit instiintarea acasa in 30 03 2013 dar nu am predat permisul . acum m am trezit cu permisul suspendat din data de 23 11 2013 daca la care am avut un accident minor fara alte pagube decat la masina mea . m i sa deschis dosar penal pe fondul ca am permisul suspendat . as vrea sa stiu cand intra suspendarea in vigoarela decia tribunalului sau cand trimite politia .precizez ca nu am fost instiintat de suspendare de politia romana pana acum.cu respect . rog raspuns urgent.
Dvs aveati obligatia ca in termen de 15 zile de la data pronunţării hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, să va prezentati la serviciul poliţiei rutiere care va are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere. Permisul va era suspendat de cand a luat politia aceea masura, nu de la data pronuntarii hotararii, faptul ca nu l-ati predat a condus la majorarea cu inca 30 de zile, cum nu v-a interesat pe dvs sa predati permisul cam la fel a procedat si politia.
Acum aveti dosar penal, iar permisul nu vi se mai restituie decat in conditiile art.219 din HG 1391/2006, daca veti fi trimis in judecata si condamnat permisul se va anula in urma hotararii ramase definitive.
ART. 86*)OUG 195/2002
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani. (2) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv sau al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(3) Cu pedeapsa prevăzută la alin. (2) se sancţionează şi persoana care încredinţează cu ştiinţă un autovehicul sau tramvai, pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane care se află în una dintre situaţiile prevăzute la alin. (1) sau (2) sau unei persoane care suferă de o boală psihică ori se află sub influenţa alcoolului sau a unor produse ori substanţe stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora.
#CIN
ART. 219
.....................................
(2) Restituirea permisului de conducere se dispune de către şeful serviciului poliţiei rutiere pe raza căreia a fost săvârşită fapta, la cererea titularului, în baza rezoluţiei sau, după caz, a ordonanţei procurorului prin care s-a dispus neînceperea urmăririi penale, scoaterea de sub urmărirea penală ori încetarea urmăririi penale, în baza hotărârii judecătoreşti rămase definitive prin care s-a dispus achitarea inculpatului sau prin care procesul-verbal de constatare a contravenţiei a fost anulat ori ca urmare a încetării măsurii de siguranţă prevăzute la art. 112 lit. c) din Codul penal, republicat, cu modificările şi completările ulterioare.
..................................................