avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat pentru circularea cu numere ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat pentru circularea cu numere provizorii expirate

Pe data de 13.09 mi s-a retinut permisul pentru ca aveam numerele rosii expirate. Dupa retinerea permisului de conducere am primit o dovada de circulatie provizorie pe care am prelungit-o la Parchetul de pe langa Tribunalul Bacau de 3 ori.
Intrebarea ar fi daca eu nu mai prelungesc dovada incepand cu 2014 in momentul finalizarii cazului si o sa mi se suspende permisul de ex pentru 3 luni de la ce data o sa imi fie suspendat? de la data ultimei prelungiri sau de la data finalizarii cazului?


Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:00, 4 Decembrie 2013
Aveti dosar penal pentru savarsirea infractiunii prevazute si pedepsite de art.85 din OUG 195/2002, iar permisul vi se restituie doar in conditiile art.219 din HG1391/2006, daca veti fi trimis in judecata si condamnat permisul se va anula in urma hotararii ramase definitive.
ART. 85*)
(1) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neînmatriculat sau neînregistrat, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani.

(2) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai cu număr fals de înmatriculare sau de înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
(3) Tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau de înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(4) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărei plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani.
#CIN
*) Conform art. 121 pct. 1 şi art. 247 din Legea nr. 187/2012 (#M16), începând cu data de 1 februarie 2014 (data intrării în vigoare a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal), art. 85 se abrogă.

#B
ART. 219
...................................
(2) Restituirea permisului de conducere se dispune de către şeful serviciului poliţiei rutiere pe raza căreia a fost săvârşită fapta, la cererea titularului, în baza rezoluţiei sau, după caz, a ordonanţei procurorului prin care s-a dispus neînceperea urmăririi penale, scoaterea de sub urmărirea penală ori încetarea urmăririi penale, în baza hotărârii judecătoreşti rămase definitive prin care s-a dispus achitarea inculpatului sau prin care procesul-verbal de constatare a contravenţiei a fost anulat ori ca urmare a încetării măsurii de siguranţă prevăzute la art. 112 lit. c) din Codul penal, republicat, cu modificările şi completările ulterioare.
....................................
Fapta dvs. constituie infractiune. Dupa ce hotararea judecatoreasca prin care veti fi condamnat (probabil cu suspendare) permisul de conducere se anuleaza. Puteti sa dati examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere dupa un an de la data la care hotararea judecatoreasca a ramas definitiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numere provizorii expirate amigobz amigobz Bună seara.Întrebarea mea este despre circulaţia pe un drum public al unui vehicol cu numere provizorii expirate după noul cod penal. Vă mulţumesc. (vezi toată discuția)
Am condus o masina radiata fara sa stiu mihaibraila mihaibraila buna ziua am cumparat o masina cu numere de elvetia , ma oprit politia pt un control si au gasit ca masina este radiata ce pot face si ce urmari pot exista? am ... (vezi toată discuția)
Dosar penal, ce urmeaza? didi23 didi23 buna. daca ti se face dosar penal pt conducere masina cu nr rosii expirate si false care sunt urmarile? ce urmeaza? se ajunge in tribunal? se da amenda? mersi (vezi toată discuția)