avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... 15 puncte de penalizare supendare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

15 puncte de penalizare supendare permis

am acumulat 15 puncte si mi sa supendat permisul nu am avut cum sa iau la cunostinta despre suspendare si mi sa prelugit cu inca o luna deci 60 de zile au trecut aceste zile dar am alta problema am fost surprins in trafic si mi sa facut un dosar asa am si aflat ca am permisul suspendat acum ca au trecut cele 60 de zile pot obtine o dovada sau cit dureaza sami recuperez pemisul tin sa precizez ca nu am puncte pt acidente doar parcarii si un radar de 76 de km/h
~ Conținut șters la cerere ~
Aveti dosar penal acum care se solutioneaza fie la nivel de parchet fie cu trimiterea dvstra in judecata,daca veti fi condamnat permisul se anuleaza.

ART. 86
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv sau al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(3) Cu pedeapsa prevăzută la alin. (2) se sancţionează şi persoana care încredinţează cu ştiinţă un autovehicul sau tramvai, pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane care se află în una dintre situaţiile prevăzute la alin. (1) sau (2) sau unei persoane care suferă de o boală psihică ori se află sub influenţa alcoolului sau a unor produse ori substanţe stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora.

ART. 219
(1) Restituirea permisului de conducere se dispune de către şeful serviciului poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, la cererea titularului, în următoarele cazuri:
..................................................................................................................
(2) Restituirea permisului de conducere se dispune de către şeful serviciului poliţiei rutiere pe raza căreia a fost săvârşită fapta, la cererea titularului, în baza rezoluţiei sau, după caz, a ordonanţei procurorului prin care s-a dispus neînceperea urmăririi penale, scoaterea de sub urmărirea penală ori încetarea urmăririi penale, în baza hotărârii judecătoreşti rămase definitive prin care s-a dispus achitarea inculpatului sau prin care procesul-verbal de constatare a contravenţiei a fost anulat ori ca urmare a încetării măsurii de siguranţă prevăzute la art. 112 lit. c) din Codul penal, republicat, cu modificările şi completările ulterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce mi se va intampla dorinelutu dorinelutu mia fost suspendat dreptul de a conduce pe 30 de zile si am condus autovehiculul pe o distanta de 15 km ma oprit politia si mia facut dosar can o sami iau ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat danielabo danielabo buna ziua! sunt sofer de autobuz de meserie si am permisul suspendat pentru alcool(0,37mg/l).suspendarea este pe 90 de zile. dupa 9 ore in aceeasi zi m-au ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat pdnu pdnu va rog respectuos un raspuns la problema mea. Am avut o suspendare permis pe care am contestat o in instanta la tribunalul vrancea si am pierdut procesul.am ... (vezi toată discuția)