avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis suspendat

buna ziua! sunt sofer de autobuz de meserie si am permisul suspendat pentru alcool(0,37mg/l).suspendarea este pe 90 de zile. dupa 9 ore in aceeasi zi m-au prins conducand autobuzul cu permisul suspendat si mi- s-a intocmit dosar penal.in momentul in care am fost oprit cu autobuzul aveam 0,00 mg/l. ce as putea sa fac?
Ultima modificare: Marți, 3 Iulie 2012
danielabo, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dragos Mateescu , Avocat 21:40, 3 Iulie 2012
V-au prins cu permisul suspendat si nu expirat, de aceea vi s-a intcomit dosar penal. De ce ati mai condus dupa ce v-a fost suspendat permisul? Motivul pe care il veti expune politisului este foarte important. In rest nu mai aveti mare lucru de facut decat sa asteptati acum terminarea cercetarii penale. Pe parcursul desfasurarii acesteia sa dati dovada de mult bun simt si eventual sa dovediti ca ati condus in acele conditii obligat de un anume motiv foarte important.
ART. 86
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv sau al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(3) Cu pedeapsa prevăzută la alin. (2) se sancţionează şi persoana care încredinţează cu ştiinţă un autovehicul sau tramvai, pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane care se află în una dintre situaţiile prevăzute la alin. (1) sau (2) sau unei persoane care suferă de o boală psihică ori se află sub influenţa alcoolului sau a unor produse ori substanţe stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora.
Din pacate aveti dosar penal acum,dovada dvstra era fara drept de circulatie.Pana nu se solutioneza dosarul la nivel de parchet sau in instanta nu o sa stiti ce aveti de facut.

"(2) Restituirea permisului de conducere se dispune de către şeful serviciului poliţiei rutiere pe raza căreia a fost săvârşită fapta, la cererea titularului, în baza rezoluţiei sau, după caz, a ordonanţei procurorului prin care s-a dispus neînceperea urmăririi penale, scoaterea de sub urmărirea penală sau încetarea urmăririi penale, în baza hotărârii judecătoreşti rămase definitive prin care s-a dispus achitarea inculpatului sau prin care procesul-verbal de constatare a contravenţiei a fost anulat sau ca urmare a încetării măsurii de siguranţă prevăzute la art.112 lit.c) din Codul penal, republicat, cu modificările şi completările ulterioare"
Daca o sa fiti condamnat permisul dvstra se anuleaza.
multumesc pentru raspuns! va rog spuneti-mi ce sanse sunt sa scap de urmarirea penala? in declaratia ce am dat-o la politie am mentionat ca sunt sofer de meserie,sunt la prima abatere si am 2 copii minori in intretinere.
sunt sanse sa fiu condamnat si la puscarie?
Ultima modificare: Marți, 3 Iulie 2012
danielabo, utilizator
Nu santeti chiar in situatia sa primiti o condamnare cu executare,daca o sa ajungeti in situatia sa fiti condamnat cel mai probabil o sa primiti o condamnare cu suspendarea executarii pedepsei sau in cazul fericit o amenda.
nu as putea face contestatie la procesul verbal prin care mi s-a retinut permisul? si daca da cum as putea formula aceasta contestatie?problema e ca am fost "turnat"de catre un "prieten "care are o sora care este iubita unui agent de circulatie.nu am cum sa dovedesc asta dar stiu sigur ca asa este fiindca am fost si avertizat de baiatul respectiv ca "o sa dau de dracu". cand am fost oprit cu autobuzul,mi s-a facut din nou etilotest si rezultatul a fost 0.agentul care mi-a intocmit dosarul a specificat si asta in acel dosar. ce ma sfatuiti sa fac? ma gandeam ca daca contest suspendarea permisului,pica si dosarul,dar nu stiu cum as putea face asta.
Ultima modificare: Marți, 3 Iulie 2012
danielabo, utilizator

Alte discuții în legătură

Conducere fara permis Goga1994 Goga1994 Am condus si eu fara sa am permis, eu sunt din cluj si am fost prins in bucuresti in 1 octombrie si pana in data de astazi nu ma sunat nimeni sau trimis vreo ... (vezi toată discuția)
15 puncte de penalizare supendare permis ionitaAdrian ionitaAdrian am acumulat 15 puncte si mi sa supendat permisul nu am avut cum sa iau la cunostinta despre suspendare si mi sa prelugit cu inca o luna deci 60 de zile au ... (vezi toată discuția)
Suspendarea permisului ovidyo ovidyo am facut un accident care s-a soldat cu vatamare corporala din culpa si accidentul a fost din cauza ca eu nu am acordat prioritate i-ar permisul mi-a fost ... (vezi toată discuția)