avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere fara permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere fara permis

Am condus si eu fara sa am permis, eu sunt din cluj si am fost prins in bucuresti in 1 octombrie si pana in data de astazi nu ma sunat nimeni sau trimis vreo citatie eu am facut sc de soferi, la data cand am fost prins am terminat sc numai ca mi-am picat sala:p. eu vreau sa te intreb daca se poate sa ma duc sa dau sala si condusul sa imi obti categoria b?

Puteti sa mergeti sa dati examen dar posibil sa fiti trimis in judecata fapta incadrandu-se la art.86 alin.1 din OUG 195/2002,si daca veti fi condamnat permisul dvs se va anula, asta daca veti apuca sa il luati.Sfatul meu este sa va canalizati energia spre rezolvarea dosarului penal.
ART. 86
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv sau al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(3) Cu pedeapsa prevăzută la alin. (2) se sancţionează şi persoana care încredinţează cu ştiinţă un autovehicul sau tramvai, pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane care se află în una dintre situaţiile prevăzute la alin. (1) sau (2) sau unei persoane care suferă de o boală psihică ori se află sub influenţa alcoolului sau a unor produse ori substanţe stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere motociclu fara permis stanescu21 stanescu21 .daca se conduce un motociclu pe drumurile publice,care trebuie condus cu permis de cat. b1 dar este condus fara permis ,. ce sanctiuni sunt penale? ... (vezi toată discuția)
Conducere cu alta categorie de permis gheorgheradu gheorgheradu Buna ziua! Am si eu o intrebare care ar fi pedeapsa daca as conduce pe drumul public o motocicleta care apartine categoriei A cu subcategoria A1,eu avand 17 ... (vezi toată discuția)
Prins la volan cu permisul suspendat andruschi andruschi buna ziua ! am si eu o intrebare, am fost prins conducand cu permisul suspendat, asi vrea sa stiu si eu cam care sunt consecintele . Precizez ( nu am consumat ... (vezi toată discuția)