avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere motociclu fara permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere motociclu fara permis

.daca se conduce un motociclu pe drumurile publice,care trebuie condus cu permis de cat. b1 dar este condus fara permis ,. ce sanctiuni sunt penale? contraventionale

conforma legi vehicolele si tranvaile conduse fara permis...... MOTOCICLU ESTE AUTOVEHICOL
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 13:00, 23 Mai 2012
Art.86. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv sau permisul i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(3) Cu pedeapsa prevăzută la alin.(2) se sancţionează şi persoana care încredinţează cu ştiinţă un autovehicul sau tramvai, pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane care se află în una dintre situaţiile prevăzute la alin.(1) sau (2) sau unei persoane care suferă de o boală psihică ori se află sub influenţa alcoolului sau a unor produse ori substanţe stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Mai 2012
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere cu alta categorie de permis gheorgheradu gheorgheradu Buna ziua! Am si eu o intrebare care ar fi pedeapsa daca as conduce pe drumul public o motocicleta care apartine categoriei A cu subcategoria A1,eu avand 17 ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis Goga1994 Goga1994 Am condus si eu fara sa am permis, eu sunt din cluj si am fost prins in bucuresti in 1 octombrie si pana in data de astazi nu ma sunat nimeni sau trimis vreo ... (vezi toată discuția)
Am fost prins cu permisul suspendat robert craciunescu robert craciunescu Buna, Am si eu o problema,am fost surprins conducand un autovehicul cu permisul suspendat,m-au dus la sectie mi-au facut dosar de cercetare penala,iar ... (vezi toată discuția)