Va multumesc, in afara de cele doua situatii ( calitatea de mostenitor rezervatar si sanatatea mintala a persoanei care a lasat testamentul) mai exista vreun motiv pentru care rudele ar merita sa investeasca bani si sa deschida actiune?
Doamna avea 67 de ani cand a decedat si inainte de a redacta testamentul a fost la un medic psihiatru care i-a eliberat un certificat medical favorabil. Mai exista si alte motive care ar avantaja rudele de gradul 4?
Buna ziua, o persoana in varsta care nu avea sotie, copii, frati sau parinti in viata, a lasat prin testament la notar un apartament fiicei mele. Singurele rude pe care le avea aceasta persoana, sunt veri de gradul 1. Dupa decesul doamnei, am aflat ca verisorii sunt nemultumiti de acest testament si intentioneaza sa deschida o actiune la judecatorie. Cand s-a redactat testamentul, notarul ne-a spus ca verii nu au niciun drept, dar daca ei au aceasta intentie, probabil ca se bazeaza pe ceva. Ma puteti lamuri, va rog frumos?
Buna ziua, va rog frumos, as vrea sa inteleg daca este normal ca la un magazin alimentar de sezon unde singurele venturi provin din incasarile zilnice - Z - este posibil ca dupa 3 luni de activitate profitul sa fie de 4 ori mai mare decat casa (suma inregistrata in registrul de casa). Registrul de casa stiu sa-l completez, dar nu am inteles cum se calculeaza profitul si nu-mi dau seama cum este posibil ca acesta sa fie atat de mare raportat la banii din casa.
Va multumesc, toate cele bune.
Buna ziua, in calitate de vanzator al unui apartament am incheiat un precontract de vanzare-cumparare cu acont iar cumparatorul urma sa plateasca diferenta prin banca. Deoarece banca nu i-a aprobat creditul, conform precontractului urmeaza sa inapoiez avansul primit. Numai ca la notar s-a emis o reziliere a precontractului, iar taxa notariala pentru aceasta reziliere, in valoare de 1800 lei trebuie platita de ambele parti. Nu mi se pare corect ca eu, ca vanzator, sa particip la aceasta taxa de reziliere atat timp cat precontractul nu se anuleaza din cauza mea. Pe de alta parte ma gandesc ca acest lucru se poate repeta, iar vanzatorul sa plateasca taxe de reziliere pana gaseste un cumparator. Taxa de 1800 lei mi se pare foarte mare pentru intocmirea unui act de reziliere a unui precontract.
Va multumesc pentru raspuns.