avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxe notariale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxe notariale

Buna ziua, in calitate de vanzator al unui apartament am incheiat un precontract de vanzare-cumparare cu acont iar cumparatorul urma sa plateasca diferenta prin banca. Deoarece banca nu i-a aprobat creditul, conform precontractului urmeaza sa inapoiez avansul primit. Numai ca la notar s-a emis o reziliere a precontractului, iar taxa notariala pentru aceasta reziliere, in valoare de 1800 lei trebuie platita de ambele parti. Nu mi se pare corect ca eu, ca vanzator, sa particip la aceasta taxa de reziliere atat timp cat precontractul nu se anuleaza din cauza mea. Pe de alta parte ma gandesc ca acest lucru se poate repeta, iar vanzatorul sa plateasca taxe de reziliere pana gaseste un cumparator. Taxa de 1800 lei mi se pare foarte mare pentru intocmirea unui act de reziliere a unui precontract.
Va multumesc pentru raspuns.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Mai 2016
Dalia26, utilizator
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 14:14, 25 Mai 2016
In precontract este specificat faptul ca taxa de reziliere se plateste de ambele parti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precontract ContSters94259 ContSters94259 Eu sunt vanzatorul unui imobil gajat.banca ne obliga sa facem un precontract,care va fi elaborat de juristul bancii...Doresc sa-mi dati cateva sfaturi...Eu ca ... (vezi toată discuția)
Precontract vanzare cumparare. cerul cerul La data de azi am semnat un precontract de vanzare cumparare. In precontract se scrie asa eu fiind VANZATORUL: \"[b]Pretul[/b] apartamentului este de 35000 ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare cumparare Luminita D Luminita D buna ziua, Un antecontract vanzare cumparare intre doua persoane juridice se poate intocmi fara a fi autentificat la notar ,urmand ulterior sa se faca ... (vezi toată discuția)