avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Activitate adryanb27

Activitate adryanb27

Răspuns la discuția atestat cpi sau cpc?
am fost al arr, am explicat situatia, mi s/a verificat acest certificat, exista dar e expirat, nu mai are nici o valoare. sa imi fac altul. am cerut in scris, sa mi se dea o astfel de solutionare privind atestatul cu seria x, cu toate ca m/au luat la misto ce sa fac cu ea daca am cpcul (cam asa e) dar totusi au acceptat cererea dandu/mise o rezolvare in ce am cerut, confirmand ce am spus mai sus.
la arr am intrebat spre exemplu, daca atestatul avea valabilitate 2013-2018 mai puteam circula/profesa? mi/au spus ca bineinteles, doar ca trebuia sa vii la noi, sa platesti taxa pt atestat depui cerere, stiti voi, si sa iti dam altu, intervenind acea obligativitate schimbare unor date ce trebuia sa o anunt. le/am explicat si lor situatia, ei trimitandu/ma la scoli de atestate, ca ei fac dosarele, pregatirile cursantilor... ei sunt acreditati cu asa ceva, arr nu cu asa ceva se ocupa. iar scolile ulterior ma trimit la arr... cu cpc in buzunar.

m/am deplasat la o scoala de atestate, unde in urma cu 2 saptamani am platit cursurile (unui cpi ca asa ziceau ca tre sa procedam, bineinteles ca atunci am explicat situatia, am dat buletin permis atestat, atestat la care nu au dorit sa se uite) si am intrebat de ce ma incadreaza la art 2, si nu la art 3 pregatirea continua. dupa certuri, citirea acelor articole, si chestia ca stiu ei ca atestul se anuleaza in una permis anulat, am cedat si fie cum doresc ei.
si oricum ce tot vrei daca ai permis din 2017... am cerut, cititi/mi unde scrie ca atestatul cuiva se anuleaza in cazul anularii permisului mama, sau restrictia care ar spune ca in cazul obtinerii atestatului de instructor auto, a nu avea in ultimii 5 ani permisul anulat. cum ziceam, am cedat, asa stiu ei... si sa merg la arr.

am fost la alta scoala, cu gandul ca daca se poate da cpc, sa ma transfer, si sa vad ce mi se spune.
la fel si aici, ca ei stiu ca mi s/a sa anulat acest atestat, in urma anularii permisului... dar pana la urma acesta a fost de acord sa incerce (simuleze o inscrie a unui cursant, eu, in vederea obtinerii cpc) am dat buletin permis atestat, a intrat pe nus ce program/soft de la arr, (al arrului) ce date au bagat acolo nu stiu din acele acte, doar ca scria mare cu rosu ceva de genu: pregatirea cpc nu este posibila fiindca candidatul nu are permis inainte de 2009.
pana la urma a cam acceptat ca as putea avea dreptate, dar a zis ca ei nu is de vina ci softul arr care nu le da posibilitatea bla bla.
cum un posesor de permis si cpi din 2011-2012, nu ii da softul ca nu are permis inainte de 2009... aia nu mi/a venit atunci in minte!?
sa merg la biroul avocatilor, si sa caut pe cineva specializat in transporturi, sa dau statul in judecata la cedo si sa cer daune, cam astea au fost discutiile finale.
(s/ar putea ca politia romana sa aibe o vina, prin acea redobandire a permisului, eu defapt sa nu redobandesc nimic, serii si/sau datele obtinerilor categoriilor a vechiului permis, s/ar putea ca softul arr sa fie gresit facut si astfel se ingradeste posibilitatea/drepturile cuiva, si in ultima instanta scoala de atestate care scolarizeaza un cpcist cu cursuri de cpi obligandul pe acesta sa dea un alt tip de examen decat prevederile legale.)

`bineinteles daca noi avem dreptate cand sustinem ca atestul mi/este valid, si ar trebui sa dau cpc` sa nu ne scape noua ceva.

eu personal, am sa joc cum mi se canta. (fiecare are dreptul/responsabilitatea sa dea un pumn cuiva, ramane mai departe pagubitul sa ...) nu mai am timp sa demonstrez cuiva ca, unde ar fi dreptate. tre sa imi dau un examen ce am de gand sa il iau. mai departe mai vedem, totusi s/ar putea sa nu ramana asa dupa. un weekend placut domnilor!
cyan a scris:

Cand ati obtinut primul permis de conducere? Inainte de 09.09.2009?

Daca este asa insemna ca sunteti scutit de obtinerea CPI.

Articolul 2-Anexa 2 OMT 1214/2015
(4) Sunt exceptaţi de la obligativitatea calificării iniţiale conducătorii auto care sunt:
a) titularii unui permis de conducere pentru cel puţin una dintre categoriile D1, D1E, D şi DE, eliberat până la data de 9 septembrie 2008;
b) titularii unui permis de conducere pentru cel puţin una dintre categoriile C1, C1E, C şi CE, eliberat până la data de 9 septembrie 2009.

Prin "exceptati de la obligativitatea calificarii initiale" se intelege ca cei care au obtinut un permis pana la 09.09.09 nu sunt obligati sa obtina CPI.

[ link extern ]

Pentru ca v-a expirat CPC dvs va incadrati la art. 3 alin. (9).

Articolul 3
(1) Pregătirea profesională periodică constă în cursuri specifice, prin care conducătorii auto îşi actualizează cunoştinţele necesare în activitate, cu precădere în ceea ce priveşte siguranţa rutieră şi raţionalizarea consumului de combustibil.
(9) În cazul în care conducătorii auto titulari ai unui CPI sau ai unui CPC au încetat exercitarea profesiei iar certificatul de calificare deţinut a expirat, aceştia au obligaţia de a urma un curs de pregătire profesională periodică înainte de reluarea activităţii.

permisul anulat, a fost dinainte de 2009, cred ca 2005-2007. tin minte ca in 2012 cand am dat cpc, mi/au spus cei de la scoala de atestate ca am noroc ca ma incadrez nus, sa dau ceva usor, fara proba traseului. atunci nu am inteles, si probabil nici nu m/a interesat.
vorbind sincer, `titularul unui permis de conducere` de la litera b, nu sunt! nu mai am acel permis, v/am spus, in 2015 mi/a fost anulat. mi/am luat acum 2017 un nou permis.
dar eu am un atestat cpc, cu el ce fac? focul? nu mai are valoare? nu trebuie predat?

maine am sa merg la ARR personal cu articolul 3 `in mana` (unde se spune despre pregatirea periodica profesionala, cpc)
si sa imi explice de ce ma incadreaza la articolul 2 (ce vorbeste despre pregatirea initiala, si exceptiile acestuia, cpi)
mi/ati dat `lumina`. articolul 3. multumesc, o sa revin cu rezultatele.
am intalnit caz, de posesor permis din 2012, si atestat CPI (initial) al aceluiasi an.
respectivul acum va da CPC (continu).
pe langa acesta, intalnim o alta persoana cu permis sa zicem 2000, posesoare de CPC care are nevoie sa isi reinoiasca atestatul si la fel el va da CPC.

ma intreb de ce eu, un posesor de CPC, permis corespunzator, din 2017, ma incadreaza la: art2.(4) scutiti de cpi fac parte posesorii de permis anterior anului 2009.

problema e ca nu pot sa gasesc sau nu vad, *conditiile schimbarii atestatului cpi/cpc. documente necesare, etc. nu am facut studii juridice. ar fi simplu sa stii sa le spui ca fac un abuz, uite domle articolul x, spune ca asa se obtine/inoieste atestatul. lui `ghita de ce se poate? de de incercati sa bagati articolul 2, alineatul 4 care spune ca scutire de la cpi fac exceptie posesorii de permis anterior 09.09.2009, eu neincadrandu/ma la scutiri.
am trimis petitia. am sa revin cu ocazia unui eventual raspuns. multumesc
cyan a scris:

Puneti intrebarea celor de la ARR sub forma:
"Certificatul CPC se anuleaza in urma anularii permisului? Va rog sa precizati temeiul legal."
Va garantez ca raspunsul va fi negativ, ceea ce inseamna ca trebuie sa obtineti un cpc ca urmare a expirarii.
Permisul nou l-ati obtinut pana la expirarea cpc? Ati condus camion dupa pbtinerea lui sau nu ati fost angajat?

cat B 20.02.2017, cat C 24.03.2017, cat E 19.04.2017. atestatul CPC marfa expirat 09.03.2017
dupa obtinerea permisului nu am profesat. 2015-2016 il aveam anulat.
>am sa intreb, ei o sa imi spuna ca: ai permisul inainte de 2009?!
multumesc, scuzati deranju, o zi buna.
cyan a scris:

Opinia mea este ca trebuie sustinut examen ptr CPC pentru simplul motiv ca prin anularea permisului de conducere nu se dispune si anularea certificatelor detinute.

Politia dispune anularea permisului de conducere in baza hotarararii judecatoresti ca urmare a savarsirii unei infractiuni.

Instanta de judecata si politia nu au atributii in anularea certificatelor profesionale detinute.
Doar ARR poate anula un certificat profesional.

Obtinerea CPI sau CPC nu este conditionata de anularea permisului de conducere, numai in cazul instructorilor auto este conditionata obtinerea atestatului de ultimii cinci ani.

opinia e una, din pacate in romania legea se bate cu normalu. (normal la noi in Ro e ca cineva cu ani de soferie atestate la activ, e incepatoru!, si zidaru care are carnet din `90 far macar o zi angajat, nepracticant, fara atestat, sa fie considerat `stiutorul` meseriei)

cei de la scolile de atestate imi spun ca tre sa dau CPI, ca am permis dupa 2009. (dar la fel spuneau ca tre sa si urmez cursurile scolii de soferi cand defapt nu trebuie) ei nu sunt credibili deloc. habar nu au, sau isi urmaresc interesu profitu.

adevarat ca se spune pe undeva ca, cei ce au permis C D E inainte de 2009 nu trebuie sa sustina CPI ci doar CPC. iar cei dupa 2009 vor da CPI.
dar am mai inteles si ca cei care ar avea atestat vor da CCP (continu)

multumnesc pt raspuns, dar nu sunt lamurit.
de ce nimeni nu poate sa dea un raspuns exact la aceasta chestiune?
am cauta la dumneavoastra pe site dar nicaieri nu e spus un raspuns cert, cu litera de lege privind situatia:

am detinut permis de conducere ABCE, mi/a fost anulat si am `redobandit` recent categoriile BCE. bineinteles alte serii si alte date a obtinerii categoriilor.
detin atestat marfa CPC care a expirat in urma cu o luna 03.2012-03.2017.

ce tip de examen trebuie sustinut acum, pt reinoirea atestatului? CPI sau CPC?
am facut o petitie, din care nu am inteles nimic: [ link extern ]
sau unde/ ce articol se explica situatia? sper sa ma puteti ajuta cu un raspuns.
va multumesc. ady arad
in cazul unei condamnari de 1 an cu suspendare, pentru conducerea unui auto neinmatriculat, intervine si anularea permisului auto.
se face scoala de soferi din nou?,
si daca nu, daca sunt trimis sa ma inscriu la o scoala, ce as putea sa obiectez!? vreun articol de lege!? multumesc foarte mult anticipat
multumesc dar nu prea am inteles. sarumana
`Condamnare fără acord de recunoaştere`
`În baza art.85 alin.1 din OUG nr.195/2002, cu aplicarea art. 5 Cod penal şi art. 375 Cod procedură penală, condamnă pe inculpatul B.A.I., la pedeapsa de 1 (unu) an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat. În baza art. 71 Cod penal din 1969, cu aplic. art. 5 Cod pen., interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsă accesorie, drepturile prevăzute de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a şi lit. b C.pen., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat. În baza art.291 Cod penal din 1969 cu aplicarea art. 5 Cod penal şi art. 375 Cod procedură penală, condamnă pe inculpatul B.A.I., la pedeapsa de 3 (trei) luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals. În baza art.86 alin.2 din OUG nr.195/2002, cu aplicarea art. 5 Cod penal şi art. 375 Cod procedură penală, condamnă pe inculpatul B.A.I., la pedeapsa de 6 (şase) luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată. În baza art.33 lit.a şi art.34 lit.b Cod penal din 1969, cu aplicarea art. 5 Cod penal, contopeşte pedepsele stabilite prin prezenta, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea de 1 (unu) an închisoare. În baza art. 71 Cod penal din 1969, cu aplic. art. 5 Cod pen., interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsă accesorie, drepturile prevăzute de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a şi lit. b C.pen., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat. În baza art.81 Cod penal din 1969, cu aplic. art. 5 Cod pen. dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe o durată de trei ani care constituie termen de încercare, stabilit conform art.82 Cod penal din 1969. În temeiul art. 71 alin. 5 Cod penal din 1969, cu aplic. art. 5 Cod pen., suspendă condiţionat şi executarea pedepsei accesorii, pe durata termenului de încercare. În baza art. 83 Cod penal din 1969, cu aplic. art. 5 Cod pen., atrage atenţia inculpatului asupra cazului de revocare a suspendării condiţionate a executării pedepsei. În baza art. 274 alin. 1 Cod procedură penală, obligă inculpatul la plata cheltuielilor judiciare către stat în cuantum de 800 lei. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică, azi, 25.06.2015.`

am condus un auto neinmatriculat, am prezentat actele unei alte masini, ulterior surprins conducand cu permisul suspendat.
la inceputul cercetarilor cred ca in 2013 mi s/a trimis o foaie prin care mi s/a cerut sa predau permisul, eu nefacand acest lucru nici in ziua de azi. s/a finalizat judecata si sentinta e mai sus.
intrebarea mea ar fi in ce situatie este permisul meu de conducere? unii zic ca se anuleaza, altii zic ca nu se mai anuleaza...
mai precizez, ca in decursul cercetarilor (2014), un organ de politie, mi/a spus ca permisul ar fi suspendat, cu mentiunea ca nu e predat. (dar nu stiu cat de reala era informatia)
in decizie nu se prevede nimic despre anulare, suspendarea dreptului de conducere... ce ar trebui sa fac? multumesc

de ce zic ca nu se mai anuleaza:
[url]www.avocatnet.ro/content/for... ]