avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Conducerea unui autovehicol neinmatriculat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Conducerea unui autovehicol neinmatriculat

`Condamnare fără acord de recunoaştere`
`În baza art.85 alin.1 din OUG nr.195/2002, cu aplicarea art. 5 Cod penal şi art. 375 Cod procedură penală, condamnă pe inculpatul B.A.I., la pedeapsa de 1 (unu) an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat. În baza art. 71 Cod penal din 1969, cu aplic. art. 5 Cod pen., interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsă accesorie, drepturile prevăzute de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a şi lit. b C.pen., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat. În baza art.291 Cod penal din 1969 cu aplicarea art. 5 Cod penal şi art. 375 Cod procedură penală, condamnă pe inculpatul B.A.I., la pedeapsa de 3 (trei) luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals. În baza art.86 alin.2 din OUG nr.195/2002, cu aplicarea art. 5 Cod penal şi art. 375 Cod procedură penală, condamnă pe inculpatul B.A.I., la pedeapsa de 6 (şase) luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată. În baza art.33 lit.a şi art.34 lit.b Cod penal din 1969, cu aplicarea art. 5 Cod penal, contopeşte pedepsele stabilite prin prezenta, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea de 1 (unu) an închisoare. În baza art. 71 Cod penal din 1969, cu aplic. art. 5 Cod pen., interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsă accesorie, drepturile prevăzute de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a şi lit. b C.pen., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat. În baza art.81 Cod penal din 1969, cu aplic. art. 5 Cod pen. dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe o durată de trei ani care constituie termen de încercare, stabilit conform art.82 Cod penal din 1969. În temeiul art. 71 alin. 5 Cod penal din 1969, cu aplic. art. 5 Cod pen., suspendă condiţionat şi executarea pedepsei accesorii, pe durata termenului de încercare. În baza art. 83 Cod penal din 1969, cu aplic. art. 5 Cod pen., atrage atenţia inculpatului asupra cazului de revocare a suspendării condiţionate a executării pedepsei. În baza art. 274 alin. 1 Cod procedură penală, obligă inculpatul la plata cheltuielilor judiciare către stat în cuantum de 800 lei. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică, azi, 25.06.2015.`


am condus un auto neinmatriculat, am prezentat actele unei alte masini, ulterior surprins conducand cu permisul suspendat.
la inceputul cercetarilor cred ca in 2013 mi s/a trimis o foaie prin care mi s/a cerut sa predau permisul, eu nefacand acest lucru nici in ziua de azi. s/a finalizat judecata si sentinta e mai sus.
intrebarea mea ar fi in ce situatie este permisul meu de conducere? unii zic ca se anuleaza, altii zic ca nu se mai anuleaza...
mai precizez, ca in decursul cercetarilor (2014), un organ de politie, mi/a spus ca permisul ar fi suspendat, cu mentiunea ca nu e predat. (dar nu stiu cat de reala era informatia)
in decizie nu se prevede nimic despre anulare, suspendarea dreptului de conducere... ce ar trebui sa fac? multumesc

de ce zic ca nu se mai anuleaza:
[url]www.avocatnet.ro/content/for... ]
NCP Art. 334
Punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat
(1) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.




Anularea permisului auto este dispusa si in cazul in care un sofer pune in circulatie sau conduce un autoturism neinmatriculat ori cu un numar de inmatriculare fals.
Anularea permisului de conducere se dispune doar dupa ce instanta de judecata a emis o hotarare definitiva pentru constatarea infractiunii si condamnarea titularului.
multumesc dar nu prea am inteles. sarumana
Se anuleaza permisul, dvs ati fost condamnat, in linkul respectiv se dispusese amanarea aplicarii pedepsei, care nu presupune condamnarea, din acest motiv nu i se anulase. Puteti sustine examen pentru un nou permis dupa trecerea unui an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea executarii pedepsei- anulare permis de conducere GeorgianaD GeorgianaD Buna ziua, va rog sa ma lamuriti ce inseamna aceasta suspendare a executarii pedepsei! 09/02/2011 Condamnare Solutie: Condamnă pe inculpatul D. G. pentru ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca mirceabradu mirceabradu Buna ziua, numele meu Mircea Bradu, am fost depistat cu o alcoolemie de 0,68 mg in aerul expirat si 1.1% alcool in sange.Mentionez ca nu am avut probleme ... (vezi toată discuția)
Va rog sa_mi explicati si mie ce inseamna?aduce sau nu anularea permisului? si dac da ce pe durata? mihaidutu84 mihaidutu84 Ora estimata: 08:30 Complet: C5 (fost C 2B) - penal Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: În baza art. 85 alin. 1 din O.U.G. nr. 195/2002 privind ... (vezi toată discuția)