Depinde foarte mult de modul in care este inregistrat PFA-ul. Este la norma de venit sau sistem real? Daca e la norma de venit, atunci taxele lunare sunt raportate la aceasta norma (trebuie sa cautati norma de venit afarenta judetului - sau sectorului, pentru Bucuresti - din care faceti parte).
Un PFA infiintat in Bucuresti sub norma de venit, spre exemplu, plateste ~8000 lei pe an, asta inseamna undeva la 700 lei pe luna.
Am o problema, caut pe internet solutii si raspunsuri dar nu prea reusesc sa gasesc nimic.
Eu lucrez ca freelancer pe PFA (cod caen 6202, norma de venit). Recent, am primit un contract in Olanda. Voi lucra pentru o firma din Olanda (voi locui acolo), insa contractul este incheiat cu o firma din Elvetia. Din cate am inteles, in Olanda exista notiunea de (worldwide tax), cat timp esti rezident, platesti taxe pe venit de oriunde.
De asemenea, mai stiu ca exista un tratat semnat intre Romania si Olanda pentru a se evita dubla impunere. Imi puteti spune, va rog, daca PFA-ul se incadreaza in acest tratat? Mai mult de atat, unde va trebui sa platesc taxele?