avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 325 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Taxe PFA IT
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Taxe PFA IT

Buna ziua,

Puteti sa-mi spuneti si mie care sunt taxele pe care trebuie sa le dau pe luna pentru un PFA pe IT in conditiile in care suma ramasa as vrea sa fie de 4000 de lei?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: iceman2hot4u , utilizator 20:55, 7 Septembrie 2015
Buna ziua,

Depinde foarte mult de modul in care este inregistrat PFA-ul. Este la norma de venit sau sistem real? Daca e la norma de venit, atunci taxele lunare sunt raportate la aceasta norma (trebuie sa cautati norma de venit afarenta judetului - sau sectorului, pentru Bucuresti - din care faceti parte).
Un PFA infiintat in Bucuresti sub norma de venit, spre exemplu, plateste ~8000 lei pe an, asta inseamna undeva la 700 lei pe luna.
Este in sistem real. Voiam sa stiu daca mai trebuie sa dau ceva pe langa 21,5% (daca nu ma insel). De ex, pensia si somajul sunt obligatorii?

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa sau srl ,care este mai avantajos ? ili47 ili47 Care este mai avantajos din punct de vedere a cheltuielilor ? Pot sa desfasor activitatea in ambele cazuri ,cu un singur angajat . mersi (vezi toată discuția)
Taxe si impozite pfa in sistem real vs norma de venit in 2016 nlaur86 nlaur86 Buna ziua, Stiu ca au mai fost discutii pe aceasta tema, insa multe dintre ele se bat cap in cap, motiv pentru care voi relua acest subiect. Vreau sa imi ... (vezi toată discuția)
Trecere de la sistem de impozitare pe norma de venit agricol la sistem real Dumitruma Dumitruma Am un PFA infiintat in 2015 cu sediul in Bucuresti , sector 6, cu activitati agricole în județul Ialomita, cu cultivare și vânzarea de cereale fără ... (vezi toată discuția)