(Daca s-a mai discutat, va rog sa ma redirectionati cu un link catre, ori daca nu sunt la categoria corecta sa fie mutata intrebrea. Multumesc!)
Buna ziua,
Tatal meu este pensionar de curand, dar vrea sa castige bani extra, asa ca a testat piata Uber, la un partener existent Uber, doar ca acum vrea sa faca pe cont propriu. cu masina personala.
1. Trebuie sa isi faca PFA pentru a colabora in nume propriu cu Uber, pentru asta ce taxe lunare/trimestriale/anuale se platesc? Tinand cont ca este si pensionar
2. Sunt firme care accepta soferi Uber cu masina proprie in schimbul unui comision, aici este iarasi nevoie de PFA, sau poate printr-un simplu contract de colaborare?
Buna seara,
Doresc sa infiintez o firma de produs bauturi naturale din fructe, de ce avize/autorizatii am nevoie?
(ex.: iau o lamaie din supermarket, o storc, o ambalez si o livrez la client).
Multumesc!
Marius
Buna ziua,
Ma numesc Marius si am urmatoarea problema: in data de 6 sept. anul curent am fost cu iubita mea la mare, in constanta la niste amici, am iesit seara in club unde am consumat amandoi bauturi alcoolice, ne-am intors si de aici au inceput problemele.
Ea era intr-o stare destul de avansata de ebrietate, am ajuns usor usor la discutii contradictorii dupa care eu reprosandu-i ca vreau sa incetam relatia a inceput sa sara cu pumnii pe mine, eu m-am aparat, am impins-o si i-am dat cateva palme, ea continua sa tipe, sa injure si sa loveasca foarte dur (eu nu am dat cu pumnii, picioarele sau obiecte).
Intre timp a sunat la politie, am dat pe loc fiecare aceeasi declaratie (ca x a inceput si fiecare s-a aparat).
Acum din ce am inteles ca ea vrea sa continue cu plangerea, problema e ca ea nu are nicio dovada (nu avea urme vizibile, martori ...etc) cum ca a fost mai mult decat o cearta, eu am martori inclusiv pe domnii politisti care i-au si zis ca nu imi pot face mie nimic pe loc pentru ca e intreaga, nu are rani, urme de agresiune...etc, inclusiv pe cei care mai erau in casa.
Eu m-am ales cu buza sparta si un deget tumefiat plus un telefon spart, mi-am scos preventiv certificat medico-legal in caz ca are intentii de a continua.
Eu m-am oferit chiar de fata cu politistii sa ii dau bani sa se duca acasa (ea vroia sa fie transportata de politisti la gara, acestia fiind usor amuzati), deci nu am avut intentii rele.
Acum vine intrebarea, daca ea cat a ajuns de la C-ta la Buc sau a doua zi s-a dat cu capul de pereti, si-a facut rani ... etc, pot folosi martorii (politistii si cei care erau in apartament) sa demonstrez ca era "intreaga" cand a plecat ?
Persoana in cauza a avut interventii la psihiatru in trecut, am si o discutie personala recenta in care ea zice ca nu isi mai suporta starile si sa cautam un psihiatru bun sa se trateze.
In caz ca se continua, pot folosi toate acestea ca probe ?
Am nevoie de avocat ?
Daca a scos doar un certificat de la un medic al ei (toata lumea are pile peste tot) are insemnatate ?
Ce consecinte pot fi asupra mea ?