avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Pensionar pe Uber
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Pensionar pe Uber

(Daca s-a mai discutat, va rog sa ma redirectionati cu un link catre, ori daca nu sunt la categoria corecta sa fie mutata intrebrea. Multumesc!)

Buna ziua,

Tatal meu este pensionar de curand, dar vrea sa castige bani extra, asa ca a testat piata Uber, la un partener existent Uber, doar ca acum vrea sa faca pe cont propriu. cu masina personala.

1. Trebuie sa isi faca PFA pentru a colabora in nume propriu cu Uber, pentru asta ce taxe lunare/trimestriale/anuale se platesc? Tinand cont ca este si pensionar

2. Sunt firme care accepta soferi Uber cu masina proprie in schimbul unui comision, aici este iarasi nevoie de PFA, sau poate printr-un simplu contract de colaborare?

Multumesc,
Marius

Alte discuții în legătură

Ce platesc cu adevarat firmele partenere uber, bolt etc. setboll21 setboll21 Ce platesc cu adevarat firmele partenere glovo, uber, bolt etc ca eu sa fiu in legalitate? Spre exemplu daca vrei sa faci uber iti trebuie firma srl sau pfa ... (vezi toată discuția)
Colaborare persoana juridica cu platforma upwork lucian_crb lucian_crb Salut! Nu stiu daca pana acum s-a mai intalnit cineva cu aceasta problema, dar sper ca cineva de aici sa ma poata ajuta. De ceva timp desfasor activitate ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . sunt șofer la uber iar ieri dimineața am avut probleme ... Cazacucosmin Cazacucosmin Buna ziua . Sunt șofer la uber iar ieri dimineața am avut probleme cu efectuare unei curse Am ajuns la locul de preluare unde ma astepta o doamna ( comanda ... (vezi toată discuția)