Buna ziua, am si eu o problema cu un executor judecatoresc. Din cauza unui credit neachitat am primit executare silita, A trimis la angajator dosarul in luna mai dar in acelasi timp mi-a blocat si conturile bancare. In luna mai am primit salariu si banca a retras 1/3 di suma deoarece angajatorul nu a mai reusit. Luna aceasta angajatorul a retinut 1/3 din salariu iar diferenta din salariu au bagat-o in cont. Banca neavând nici o instiintare despre asta a mai retinut si ea 1/3 din diferenta salariala. Am fost la executor la birou, am facut cerere inregistrata sa imi restituie banii luati din banca,, a trecut o saptamaana si ma tot minte ca ei au trimis catre banca, dar eu in cont nu am nimic. Am sunat la banca si mi-au confirmat ca nu este nici o tranzactie efectuata de la ei. Ce pot sa mai fac legal sa imi recuperez banii care au fost ilegal luati?
Buna ziua, am si eu o problema la serviciu.Sunt invatatoare si am primit o nota de serviciu in care mi se solicita sa analizez un conflict intre doi copii. Unul dintre parinti a facut o reclamatie in felul urmator: "Subsemnatul x tatal elevului Y va aduc la cunostinta urmatoarele: dupa medierea conflictului care a avut loc in data de 22.11.2017 va aduc la cunostinta continuarea disputelor intre cei doi elevi. Va rog sa identificati cauza conflictelor". Eu am primit o nota de serviciu in care este specificat urmatoarele:" In urma sesizarii inregistrata cu nr..... va solicitam sa analizati incidentul dintre elevii X si Y din data de 22.11.2017, sa luati masuri la nivel de clasa privind medierea situatiei si sa prezentati concluziile catre conducerea scolii."
Specific ca nu a existat nici un conflict intre cei doi elevii, doar cateva sicanari copilaresti, dar nimic grav. Cum pot raspunde la asemenea nota si ce drepturi am, Pot refuza sa raspund in scris si cum. Va multumesc.
Ma intereseaza si pe mine daca pot face ceva unui angajator care mi-a facut un contract de munca pe perioada determinata pana la data de 31.08.2017 iar acum sa imi spuna ca se va inchide pe data de 16.06. 2017. lucrez in invatamant,sunt calificata, poate cunoaste cineva mai bine legile.
Buna ziua, am un credit vechi dn 2008, de la Provident IFN si au trimis catre executor judecatoresc care mi-a blocat conturile bancare fara sa imi dea posibilitatea sa fac plata prin rate fixe sau sa trimita catre institutia unde lucrez sa mi se opreasca 33% din venit. De luna viitoare cand mi se va vira salariu in cont, tot venitul mi se va duce catre ei, este legal, cum trebuie sa procedez pentru a-mi recupera salariu din banca de luna viitoare?
in adeverinta atesta vechimea in munca si specialitatea, dar in revisal nu apare nici un spor asa cum scrie pe futuras, am inteles ca daca nu sunt sporurile operate in revisal, la ITM apar cu alt salariu decat cel luat de mine, este adevarat?
Timp de doi ani am lucrat intr-o institutie de invatamant, 2013-2015, acum m-am mutat la alta si am cerut revisalul costatand ca nu mi s-au operat sporul de dirigentie si cel de vechime. Cine ma poate lamuri si pe mine ce am de facu in aceasta situatie?