avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Activitate vilatoparceanu

Activitate vilatoparceanu

In ce conditii poate un salariat sa beneficieze de somaj daca in ultimele 183 zile a fost in concediu medical si la cat timp de la incetarea acestuia. Angajatorul nu ii poate asigura conditiile de munca (nu are posturi in schema) indicate de medic.
Multumesc mult!
Cum trebuie procedat pentru a putea angaja cetateni din afara UE, respectiv Republica Moldova. Stiu ca trebuie sa te adresezi Inspectoratului pentru Imigrari dar m-ar interesa care sunt celelalte institutii de la care trebuie sa iei diverse aprobari (si care sunt acestea) si care este cea ma avantajoasa forma de obtinere a dreptului de munca (obtinerea avizului, viza de lunga sedere, permis unic).
Multumesc anticipat.
Unul in luna martie (circa 3600/luna) si unul in luna noiembrie (circa 3000).
Va rog sa ma lamuriti daca trebuie depusa Declaratia 600 si achitat CAS pentru venituri din chirii in urmatoarele conditii:
- 2 contracte de inchiriere in suma cumulata de circa 6800 lei/luna
- venit salarial contract de munca timp partial (2 ore/zi) 475 lei/luna sau contract cu norma intreaga- 1900 lei/luna
Daca trebuie depusa declaratia 600, ce inseamna "venit ales pentru care se datoreaza CAS"?
Va rog sa imi precizati care este continutul si modalitatea de plata a unui contract incheiat intre doua firme (SRL) in care una dintre acestea a dezvoltat un produs pentru cealalta iar remunerarea se face prin procent la vanzarea produsului. Nu se cedeaza drepturile de autor si nu se accepta ca plata o suma fixa.
Va multumesc anticipat.