avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Activitate IulianOprisan

Activitate IulianOprisan

Răspuns la discuția Ore de munca, program
Nu este trecut in contract
Din totalul vanzarilor facute de catre toti in acea zi sau din totalul facut de o singura persoana in acea zi? Momentan se aplica 2.5% din totalul de vanzari facute de o singura persoana pe zi, si se aplica pentru pe fiecare persoana in parte care a lucrat in ziua respectiva.
E netul pe care trebuie sa il primeasca
Va multumesc pentru raspunsul prompt.
Imi puteti raspunde va rog si pentru:
"De asemenea m-ar interesa daca e legal urmatorul lucru: o parte din angajati au stipulat in contractul lor de munca un salariu de baza de 1600 lei, dar primesc in mana doar 1200, diferenta fiind completata de un procent de 2.5% din totalul vanzarilor pe care l-am facut in acea zi si in functie de tipsul primit. Iar daca tipsul primit de noi nu acopera acest procent trebuie completat cu bani din buzunarul nostru."
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urmatoarele probleme:
- In contractul de munca este stipulat un program de munca inegal de 8 ore pe zi, dar acest numar de ore se depaseste de obicei, putand ajunge si la 50+ ore lucrate pe saptamana.
- De asemenea m-ar interesa daca cele 2 zile de odihna trebuie sa fie consecutive sau se pot da dupa cum urmeaza 2 zile lucrate urmate de o zi de pauza apoi 3 zile consecutive urmate de inca o zi de pauza
- Se poate acorda spor de noapte pt un program ce incepe de la 11 sau de la 17 si depaseste ora 22?
- Pentru munca prestata in zilele de weekend si de sarbatoare trebuie adaugat spor la salariu?
- Cate ore consecutive se pot lucra pentru a beneficia de pauza? De exemplu pentru o zi lucrata de la 9:00 pana la 2:00 (pentru munca prestata in cadrul unui eveniment) urmata de o a doua zi de munca de la 11:00 la 23:00 urmata de o a treia zi de munca de la 17:00 la 1:00
- De asemenea m-ar interesa daca e legal urmatorul lucru: o parte din angajati au stipulat in contractul lor de munca un salariu de baza de 1600 lei, dar primesc in mana doar 1200, diferenta fiind completata de un procent de 2.5% din totalul vanzarilor pe care l-am facut in acea zi si in functie de tipsul primit. Iar daca tipsul primit de noi nu acopera acest procent trebuie completat cu bani din buzunarul nostru.
- Imi puteti enumera va rog sporurile de care ar trebui sa beneficiem conform contractului de munca si de asemenea drepturile pe care le avem in cazul in care se depasesc cele 48 de ore de munca pe saptamana.
Va multumesc
Răspuns la discuția Furt Identitate
E vorba de site-uri precum OLX sau imobiliare.ro, pune anunturi ca vand apartament in Galati si copie descrierea apartamentului de la alte anunturi. Am raportat anunturile de fiecare data, unele sunt sterse de catre site-ul respectiv altele nu. Dar nu dureaza mult, maxim 1-2saptamani pana sa publice alte anunturi.
Discuție Furt Identitate
Buna ziua,
Cineva imi foloseste numele si numarul de telefon pentru a-si face conturi si pentru a publica anunturi pe site-uri de imobiliare cu vanzarea unui apartament.