avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Furt Identitate
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Furt Identitate

Buna ziua,
Cineva imi foloseste numele si numarul de telefon pentru a-si face conturi si pentru a publica anunturi pe site-uri de imobiliare cu vanzarea unui apartament.
Cel mai recent răspuns: IulianOprisan , utilizator 15:31, 15 Septembrie 2015
Inseamna ca este cineva apropiat sau cunostinta a dvs., care stie nr.de tel. si detine copie dupa actul de indentitate. La deschiderea de conturi ii trebuie originalul CI.
anicring a scris:

La deschiderea de conturi ii trebuie originalul CI.

nu este necesar CI-ul la crearea de conturi , este necesara o adresa de mail valida , si cateva sute de lei(vreo 1200 lei , taxa pentru programul respectiv , de regula Argus..etc...etc)
dar nu vad ca cineva sa foloseasca datele personale si nr de telefon ale cuiva + plata taxei , doar pentru a se distra.
cred ca e vorba de o gluma proasta, drept urmare incercati sa raportati acelor site-uri ca dumneavoastra sunteti persoana reala , si cereti-le sa blocheze conturile respecive.
E vorba de site-uri precum OLX sau imobiliare.ro, pune anunturi ca vand apartament in Galati si copie descrierea apartamentului de la alte anunturi. Am raportat anunturile de fiecare data, unele sunt sterse de catre site-ul respectiv altele nu. Dar nu dureaza mult, maxim 1-2saptamani pana sa publice alte anunturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Important! buna ziua, am fost azi sunat de un numar ascuns, cu amenintarea ... George199015 George199015 Buna ziua, am fost azi sunat de un numar ascuns, cu amenintarea ca retelele mele sociale vor fi sterse, fiindca am accesat ceva site ce se considera ... (vezi toată discuția)
Abuz pe olx? doru1310 doru1310 Buna ziua Ma numesc Emil Dorel, si vreau sa va relatez urmatorul aspect: Sunt un utilizator al site-ului OLX,in sensul ca postez anunturi ... (vezi toată discuția)
Copiere anunt fara acordul meu tudor-mereus tudor-mereus Buna ziua. Am avut un anunt pe olx cu o garsoniera de inchiriat, care a fost copiat fara acordul meu pe multecase. Acum de pe olx l-am scos, pt. ca nu mai e ... (vezi toată discuția)