avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters369334

Activitate ContSters369334

este provocare atat de mare din punct de vedere juridic incat nici nu mai stiu ce sa cred ..........
va multumesc pentru ajutor. sper sa pot rezolva.o seara buna!
si unde pot face acest contract de donatie?
Va multumesc foarte mult ,nu doream decat un raspuns avizat , deaorece ma aflu in situatia in care nu pot realiza o stare de fapt si de drept cu privire la mostenire si in speta cele 2 masini
D-nul avocat imi puteti indica si art. de lege care prevede ca nu reprezinta un act de proprietate ? multumesc
Buna ziua,
Ma aflu in aceasta situatie ...mama mea a murit acum 5 luni, am dezbatut succesiunea la notar cu tatal meu, s-a eliberat un certificat de mostenitor pe intreaga masa succesorala 1/4 tatal meu si 3/4 eu. . printre bunurile mostenite se enumera si 2 masini mai vechi dar functionale care sunt pe numele mamei mele.problema este ca primaria refuza sa ne inregistreze pe rol aceste masini pt a plati taxele cuvenite pe motiv ca trebuie sa fie un singur proprietar.Eu locuiesc in Sibiu iar tatal meu in Bucuresti sector 6.Notarul refuza sa faca un partaj voluntar prin care eu cedez aceste masini tatalui meu pe motiv ca ne trebuie fiscalul de la masini pentru fiecare in parte.
Cum putem rezolva acesta situatie? Deasemenea va rog sa ma ajutati cu o informatie clara din lege (art. de lege) certificatul de mostenitor reprezinta sau nu un act de proprietate dupa noul cod civil?
Răspuns la discuția Taxa judiciara de timbru
Va multumesc din suflet, pentru lamuriri d-na kiritescu.

Va rog din suflet sa ma ajutati cu o indrumare privind taxa de timbru.Doresc sa depun o contestatie la executare pentru suma de 4855 lei.Am gasit doar atat: intre 501 lei si 5.000 lei – 40 lei + 7% pentru ce depaseste 500 lei. Este corect? Daca solicit in aceeasi cerere si intoarcerea executarii silite mai trebuie sa achit suplimentar 50 lei? (Cererile de intoarcere a executarii silite se taxeaza, in toate cazurile, cu 50 lei).
Eu am domiciliul in judetul Dambovita iar contestatia trebuie sa o depun la sectorul 1 Bucuresti. Unde trebuie sa platesc aceasta taxa ?In contul trezoreriei din Dambovita sau Bucuresti sect.1?.
Va multumesc anticipat.