Va rog sa ma ajutati cu un sfat. In urma decesului parintilor, a ramas un apartament pentru mine si sora mea. Urmeaza sa demaram procedura de succesiune. Eu doresc sa ii revina surorii mele si partea mea din apartament, sa devina unic proprietar. Cum este mai bine sa procedez? Sa accept mostenirea si sa fac donatie partea mea? Sa renunt la succesiune? Exista diferenta de costuri intre cele doua modalitati? Multumes celor care ma vor ajuta cu raspuns.
O societate comerciala garanteaza cu un imobil, un imprumut cu garantie imobiliara al asociatului unic. Acesta nu restituie la termen imprumutul si acum societatea este executata silit prin blocare conturi. Cum se inregistraza in contabilitatea societatii aceste sume preluate din conturile bancare?
O persoana fizica, agricultor, devine platitor de TVA prin depasirea plafonului si functioneaza 2 ani in acest sistem, neinregistrat ca PFA. In luna august se inregistreaza ca PFA, primeste un alt CUI, si devine platitor de TVA in noua situatie. La finante i se cere vechiul CUI si se radiaza, desi are TVA de recuperat. Ce se poate face acum pentru recuperare TVA? Ce declaratii se mai depun?