avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Va rog sa ma ajutati cu un sfat. In urma decesului parintilor, a ramas un apartament pentru mine si sora mea. Urmeaza sa demaram procedura de succesiune. Eu doresc sa ii revina surorii mele si partea mea din apartament, sa devina unic proprietar. Cum este mai bine sa procedez? Sa accept mostenirea si sa fac donatie partea mea? Sa renunt la succesiune? Exista diferenta de costuri intre cele doua modalitati? Multumes celor care ma vor ajuta cu raspuns.
Cel mai recent răspuns: rodhan , utilizator 16:20, 10 Februarie 2019
Exista.
Dacă rămâneți moștenitor și ulterior ii donați cota dvs surorii, înseamnă încă un act în plus.
Mai direct ar fi ca la dezbaterea succesiunii, să dați declarație de renunțare și ca efect al acesteia, sora va rămâne unic moștenitor și proprietar.
Buna ziua,
La renuntarea la mostenire platiti doar declaratia si atat, restul plateste sora.
La acceptare si donatie platiti 1/2 din valoarea taxei si si actul de donatie.
Cel mai simplu este sa renunțați la mostenire.
Pentru cineva care locuiește în străinătate cum se procedează cu obtinerea certificatul de deces original?
Ultima modificare: Duminică, 10 Februarie 2019
rodhan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sora mea mi-a donat un apartament. poate copilul ei, acum minor, să atace donația când va fi major? Lupu Gabriela 10 Lupu Gabriela 10 Buna seara.Sora mea mi-a dat apartamentul ei prin donatie acum 9 ani,avand amandoua cate un copil ....Intrebarea mea ar fii:Copilul ei cand va fi major ar ... (vezi toată discuția)
Succesiune VioricaC VioricaC Buna seara, Suntem 2 mostenitori si nici nu are copii. Sora mea este casatorita . iar sotul are 2 copii din prima casatorie. Si eu sunt casatorita Ambii ... (vezi toată discuția)
Bună seara. mama mea dorește sa facă succesiunea după tatăl ... Adrianaaaaaa Adrianaaaaaa Bună seara. Mama mea dorește sa facă succesiunea după tatăl meu, iar partea lui dintr-o casa, sa fie împărtita la copii, respectiv mie și surorii mele. ... (vezi toată discuția)