avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Activitate RobyP

Activitate RobyP

Din ce am citit pe diverse forumuri pornind de la calculul tău reiese astfel:
1000- încasat din care se scad asa:
250- uber 25%
250-300 taxe stat (impozite+taxe aferente încasării de 1000 lei, în asta intra și tva-ul )
Și restul 450-500 îți rămân ție din care scazi combustibil (care nu îl poți deconta), uzura mașinii (care nu le poți deconta fiindcă nu ești firma de transport) iar diferența o bagi în buzunar.
Dacă nu plătești taxele anul acesta, anul viitor ai toate șansele sa te caute anaf-ul și sa te oblige sa plătești taxele plus penalizări și amenzi pentru nedeclararea veniturilor. Părerea mea nu merita. Și Da, dacă intrebi sunt taximetrist și nu în București. din ce am povestit cu băieții care fac uber în Cluj-Napoca toți se plâng ca merge rău și ca există riscul de a lua amenzi, cel puțin la noi mai bine te apuci de taxi ca ești mai liniștit
Multumesc
Buna,
In anul 2013 la inceputul anului am fost fraudat pe internet, mi s-a spart contul online la un operator telefonic facandu-se 3 reincarcari in valoare totala de aproximativ 50E.
Pe la mijlocul anului 2013 am fost sunat de catre DIICOT IASI in privinta acestei spargeri spunandu-mi sa merg la DIICOT CLUJ pentru a da o declaratie deoarece ei erau pe urmele lor de aproximativ un an de zile..
Pe la sfarsitul anului 2013 am primit prima citatie in care aveam calitate de parte vatamata - parte civila - in urma careia am trimis pe e-mail o adresa Tribunalului in care spuneam ca imi metin declaratia data la DIICOT CLUJ.
Dosarul si-a urmat cursul pana a ajuns la final - cu rejudecare C.A. Iasi, am uitat sa mentionez ca suntem aproximativ 130 de victime.
In 18 iulie 2016 am primit din nou o citatie - in care am calitatea de parte vatamata, intrebarea mea este daca pot sa trimit din nou o adresa la C.A. IASI in care sa precizez ca imi mentin declaratia data + solicitarea de a primi suma prejudiciata sau trebuie sa ma prezint la proces (lucru foarte costisitor eu fiind din Cluj Napoca)?
Multumesc
Buna,
1. De la accident au trecut 3 luni si aproape o saptamana, batranul mai poate depune plangere pentru vatamare corporala rezultata in urma accidentului?
2. In urma cu 2 seri am fost resunat de acest batran in legatura cu acei 200 lei (eu nu i-am mai dat nici un ban si nu am mai luat legatura cu dansul din data de 3 sau 4 octombrie), iar la telefon a inceput din nou sa ma ameninte ca sa-i dau acei bani. In cazul acest cum sa procedez? (Mai vorbesc cu batranul sau il ignor ?)
Mentionez ca suma de 200 lei erau bani ceruti pentru o alta leziune fata de cele suferite in accident. Acesti bani erau ceruti la o perioada de 7-10 zile dupa ce a semnat si la politie declaratia prin care nu mai are nici o pretentie financiara fata de mine.
3. In cat timp primesc un raspuns de la Parchet in legatura cu dosarul accidentului sau trebuie sa ma duc eu sa ma interesez?

Multumesc
Poate nu m-am exprimat eu bine (eram foarte nervos atunci cand am scris mesajul), acum am observat, ideea este ca eu m-am inteles amiabil cu batranul, el cerandu-mi o suma de bani si eu i-am dat-o.
Toata treaba pentru care sunt acuma nelinistit este ca el imi cere alti bani pentru o lovitura pe care el nu a suferit-o in timpul accidentului si pe care el incearca sa mi-o impute spunandu-mi ca contesta procesul verbal daca nu ii dau acei bani in plus.
Nu spun ca nu as da banii (cei 200 lei in plus), dar de unde stiu eu ca saptamana viitoare - sau luna viitoare imi cere alti bani pentru altceva
@CristiGrs, chiar aia ii faza, eu m-am asigurat cand am dat cu masina in spate, batranul a iesit dintr-un magazin si a sarit direct printre doua masini parcate si a traversat strada fara sa se asigure, pardon nu a apucat sa traverseze strada deoarece a intrat in masina mea (in zona aripi spate dreapta) si a cazut jos (eu nu l-am lovit cu spatele, daca il loveam atunci chiar puteam spune ca este vina mea). El cand a cazut, precum si la urgente a declarat ca il doare doar mana stanga si piciorul stang, (acest fapt l-a declarat si la politie), pe cand batranul imi cere acuma bani fiindca el s-a lovit si la cap. De la data cand s-au primit amenzile si s-a solutionat dosarul la politie (18,09,2015) pana in prezent eu nu l-am mai vazut pe batran, de unde stiu eu ca el nu a dat cu capul de pereti (doar un exemplu) si el acuma imi cere bani pentru treaba asta.
Batranul l-a politie chiar si-a recunoscut vina spunandu-i politistului ca el a iesit din magazin si a traversat strada si nu s-a gandit ca vine vreo masina. - Acest fapt apare scris chiar in declaratia dansului la politie, precum si loviturile suferite (mana si piciorul stang).
In procesul verbal scrie ca incidentul este CULPA COMUNA precum si ca BATRANUL REFUZA SA MEARGA LA IML

Si eu daca traversez strada prin loc nepermis imi asum raspunderea - ca PIETON
CA SOFER - daca incalc legea imi asum raspunderea, dar daca nu este vina mea de ce sa-mi asum raspunderea?
Acuma am observat ca nu am trecut, batranul NU ERA pe trecerea de pietoni.
Locul accidentului este o strada laturalnica, o singura banda (ceva in gen dublu sens - nu are nici un semn de strada cu sens unic sau alta reglementare auto) si parcari publice. In seara respectiva erau 3 masini parcate si eu am vrut sa parchez masina in al patrulea loc, batranul a iesit dintre masini si a traversat fara sa se asigure (dintre prima masina si a doua masina).
Buna ziua,
In data de 15.09.2015 am patit un accident cu victima. Concret eu am dat cu masina in spate si un batran a traversat strada fara sa se asigure si l-am atins cu masina. L-am ajutat sa se ridice, in momentul acela a refuzat sa plece la urgente zicand ca nu are nimica, l-am dus acasa iar dupa 10-15 min ma suna ca sa-l duc la urgente. La urgente s-a descoperit ca are o mica fractura la un os al maini stangi si fractura metatarsian 5 la piciorul stang. S-a chemat politia si au inceput urmarirea penala pt accident (politistul acordandu-mi 3 zile pt a cadea la un acord cu batranul). In 18.09. am fost la politie impreuna cu batranul pentru a declara ca nu mai are nici o pretentie financiara sau de alt tip (eu oferindu-i suma de 1200 lei -pretentia ceruta de dansul). La politie primim amandoi amenda (amenzile au fost platite in aceeasi zi), iar pe procesul verbal scrie culpa comuna si ca batranul refuza deplasarea la IML.
In data de 26.09. batranul m-a sunat sa-mi zica ca el trebuie "cica" sa se interneze ca il doare capul si ca are de facut un RMN si sa-i mai dau macar 200 lei ca daca nu contesta procesul verbal, fiindca are 30 zile pentru contestare. Precizez ca atunci cand s-a intamplat accidentul el nu s-a plans ca il doare capul.
Intrebarea mea este daca nu ii dau banii ce se poate intampla? Iar daca ii dau banii imi este frica ca pe viitor v-a mai cere bani.

Mai precizez ca in data de 26.09. cand m-a sunat eu am inregistrat convorbirea telefonica, iar in aceasta se regaseste cererea facuta de acesta pentru suma de 200 lei, convingerea lui ca eu mituit politistul pentru a se incheia cat mai repede dosarul penal, confirmarea lui ca accidentul nu s-a petrecut din vina (ca a fost vina amandurora) precum si confirmarea ca medicul i-a spus ca mai poate contesta procesul verbal fiindca are si alte probleme de sanatate urmate dupa accident, precum si "amenintarea" acestuia ca fiul dansului este jurist.