avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Activitate aliceeee

Activitate aliceeee

Discuție Taxe
Va rog frumos sa-mi spuneti daca un speaker este invitat la un eveniment
si este prestabilit printr-un contract cval. castigului care realizeaza la acel eveniment:
- trebuie sa emita firma lui (din strainatate) o factura sa il putem plati prin transfer bancar?
- exista vre-un impozit in plus pentru aceste plati care trebuie sa plateasca firma din Romania care l-a invitat pe speaker?
- cum se procedeaza in aceste cazuri ?

Multumesc anticipat pentru raspuns.

Răspuns la discuția PFA cu norma de venit
Aici intra si cursurile, evenimentele organizate oare ? Deci pot emite chitanta participantilor ? pe linga factura fiscala ?
Răspuns la discuția PFA cu norma de venit
am inteles ca evenimentele si cursurile sunt de exceptie, aici se pot da chitante participantilor, dar nu gasesc legea care prevede acest lucru
Intrebarea mea este daca un PFA cu norma pe venit, avand obiectul de activitate organizator de evenimente, poate emite persoanelor fizice chitanta la factura pentru taxa de participare la curs ? Sau cum sa procedeze ?
Sunt derutata pentru ca am inteles ca persoanelor fizice nu se pot emite chitante.
Dar in cazul acesta cum procedez ? Stiu ca PFA pe norma de venit nu este obligat sa aiba casa de marcat, deci bon fiscal nu pot emite.
Multumesc anticipat pentru raspuns.