avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Activitate Gianina111

Activitate Gianina111

Multumesc pt informatii! Am primit raspuns de la Anpis si intr-adevar, pe perioada concediu pre / postnatal nu se acorda stimulent.
Buna ziua! Va rog sa ma lămuriți intr.o situație neplăcută. Sunt in stimulent de insertie si totodata ma aflu si in concediu de lauzie si mergând dupa niste acte la Ajpis Vn.. mi s.a comunicat că am debit si ca trebuie sa returnez contravaloarea stimulentului de inserție pe cele 126 de zile de concediu de maternitate. Din ce am citit aici , daca am inteles eu bine, stimulentul se acordă si pe perioada concediului de maternitate.
Buna ziua! In cât timp virează Casa de asigurări banii pe concediu medical( prenatal) . Au un termen limita?
Discuție Indemnizatie
Buna ziua! Pentru a primit indemnizatie de crestere a copilului trebuie sa am muncite 12 luni fara intrerupere? Cum se calculeaza indemnizatia, 85 % din salariu net sau brut? Va multumesc anticipat!
Discuție Continuitate
Buna ziua! In cazul in care ma intorc cu 60 de zile inainte de a implini copilul 2 ani, si tatal nu isi ia luna pt ca nu realizeaza venituri impozabile, in cele 30 de zile ( ale tatalui) mai beneficiez de ccc? Daca nu, se considera intrerupere a activitatii? Va intreb pt ca sunt insarcitata in 2 luni si as vrea sa stiu daca beneficiez de ccc pt al doilea copil. Va multumesc!
Discuție Stimulent
Buna seara! Ma aflu in urmatoarea situatie: Pe data de 1 mai copilul implineste 2 ani si tatal nu realizeaze venituri impozabile. E prea tarziu acum daca depun actele.pt stimulent. In mod normal, firma dorea sa ma dea in somaj, dar mi.au facut surpriza ca nu ma mai dau si sunt cam la limita din ce am citit eu. In conditiile acestea, vreau sa renunt la fostul.loc de muncă si sa imi reiau activitatea imediat in alta parte. Ce ar trebuii sa am in vizor? Va rog sa ma lamuriti! O zi frumoasa!
Răspuns la discuția Somaj
Cornel Vasile a scris:

Cand terminati somajul si care ar fi data prezumata a nasterii celui de-al doilea copil ?

Am uitat sa precizez ca fac 3 ani in marite de cand sunt incadrata in campul muncii.
Răspuns la discuția Somaj
Cornel Vasile a scris:

Cand terminati somajul si care ar fi data prezumata a nasterii celui de-al doilea copil ?

In somaj intru din 20 ianuarie si data probabila a nasterii este 1 octombrie. Citisem despre o lege cum sa trebuie sa ai 12 luni muncite in 24 de luni? Nu s.a aporbat? Multumesc ! Un an nou fericit!
Discuție Somaj
Buna ziua! Ma aflu in urmatoarea situatie. Am un copil nascut pe 1 mai 2016, si dorind sa ma intorc la munca, angajatorul mi.a zis ca ma da in somaj pe motiv ca desfiinteaza postul pe care il ocupam. Eu intesntionez sa mai fac un copil si intrebarea mea este : - pot beneficia de ccc daca nasc dupa terminarea somajului? Va multumesc!
Buna ziua! Va cer ajutorul pentru o nelamurire cu priviire la procura pentru pasaport. Mi-am facut pasaporul acum o luna in urma, si am plecat din tara inainte sa il ridic. vreau sa stiu daca le pot trimite parintilor procura prin fax ? sau daca nu, la ce alte mijloace rapide si sigure as putea apela? mentionez ca sunt in Olanda.