avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Activitate adrianacali

Activitate adrianacali

Buna ziua!
Este legal ca cineva sa solicite (si sa primeasca!) Titlu de Proprietate pentru un teren intravilan pentru care eu am extrase de Carte Funciara inca din 1969, proprietar la acea vreme bunica mea (mostenita de mama, apoi de mine)?
Vânzare cota parte din teren
În 1991 mama mea a vândut 1000 mp dintr-un teren de 4500 mp, intravilan, grădină, fără a se face dezmembrare.
Acum, la peste doi ani după decesul mamei, familia care a cumparat cei 1000 mp m-a contactat pentru a le face contract de vânzare pentru diferență. Vor să le dau gratuit, motivând că în 1991 ar fi existat o prevedere legală care interzicea vânzarea a mai mult de 1000 mp, și că de fapt mama ar fi vrut să le dea toată suprafața.
Întrebarea este: a existat o asemenea prevedere legală?? Notarul care mi-a făcut succesiunea nu știe, în 1991 era școlar...
Am fost in delegatie 3 zile (doua nopti cazare cu mic dejun). Contabila refuza sa-mi plateasca diurna pe cele trei zile, motivand ca am beneficiat de mic dejun... E legal?? Sunt angajat la o institutie bugetara.
Buna ziua!
Un cabinet medical individual (forma de organizare PFA) este obligat sa elaboreze analiza de risc la securitate fizică, conform legii 333/2003?
Analogie cu scandalul de acum vreo luna din Bucuresti, cind a fost pradat un cabinet medical, si tot proprietarul (pagubasul) a fost amendat ca nu avea acea analiza de risc...
Multumesc anticipat !
Exista vreo prevedere legala care sa ma oblige sa iau tot concediul de odihna in anul in curs? Pot sa las o parte pentru anul viitor?
1. Am acumulat foarte multe ore suplimentare care nu au putut fi recuperate in ultimele 18 luni. Exista vreo modalitate de a-mi fi platite?
2. Desi am foarte multe ore suplimentare de recuperat, directorul vrea sa ma forteze sa-mi iau concediu de odihna. Are dreptul sa faca asta? Pot sa las pe anul viitor zile de concediu de odihna? Mentionez ca e vorba de o institutie bugetara...
Ilie1111 a scris:

Da. Exact asta este. Din păcate încă e legal. În Parlament este în dezbatere o lege care să le limiteze dreptul de a recupera mai mult decât jumătate din prețul plătit pe creanța respectivă.


Nu cumva ati vrut sa spuneti ''mai mult de dublul pretului platit pe creanta respectivă''???
Are dreptul angajatorul sa modifice fisa postului fara acordul angajatului? Concret angajatorul doreste sa adauge o activitate pentru care angajatul nu are nici o pregatire, si care nici nu face parte din activitatile prevazute in statutul institutiei.
Ce se intampla daca angajatul refuza modificarea fisei postului? Poate fi sanctionat in vreun fel?
Ce repercusiuni pot apare daca angajatul refuza efectuarea activitatii ce se doreste adaugata in fisa postului?
Mentionez ca e vorba de o institutie bugetara#-o
Buna ziua!
Se dă următoarea situaţie: Un CMI obţine venituri şi face cheltuieli. Pentru diferenţa dintre venituri şi cheltuieli (aşa numitul profit) plăteşte impozit de 16% şi CASS de 5,5%.
Întrebări:
1. Ceea ce rămâne poate fi folosit de medic pentru cheltuielile personale? În ce condiţii?
2. Când? Pe parcursul anului sau doar după finalul anului fiscal?
Care este baza legală pe care se întemeiază răspunsurile la cele de mai sus? Menţionez că medicul titular este angajat cu cim pe perioadă nedeterminată la o instituţie bugetară.
Mulţumesc anticipat!
''Cheltuielile cu asigurarile, intretinerea si functionarea lui, se pot deduce in proprotie de 50%" Dar de ce doar 50%???