Buna ziua! Am primit si eu o amenda pentru lipsa rovinietei dupa ce am vandut masina de un an, deci neapartinandu-mi ,o amenda consistenta fiind vorba de o masina mare .Am facut plangere la pv dar trecusera cele 15 zile de la afisare. Mi-a fost respinsa plangerea contraventionala , pentru tardivitate , cu drept de apel ,,sub sanctiunea nulitatii"(ce-o fi insemnand asta?). Acum vreau sa incerc la apel , anularea procesului verbal pentru lipsa semnaturii olografe deoareca pe pv este o semnatura electronica dar nu stiu daca am dreptul procedural la asa ceva sau ce-o fi insemnand expresia mai sus mentionata. Vreau sa am si o sansa de castig . Daca cineva poate sa ma indrume cum sa actionez corect procedural ii multumesc anticipat!
Buna ziua! Am primit un pv pentru lipsa rovinietei a unei masini vandute de un an.Le-am trimis o adresa cerandu-le sa-mi anuleze pv nefiind vinovat de aceasta fapta ,dovedind cu copiile documentelor de vanzare (factura fiscala) si certificatul de atestare fiscala de la primarie avizat in aceiasi zi cu eliberarea facturii fiscale . Am primit raspuns ca doar prin judecatorie pot anula amenda respectiva daca o contest in 15 zile de la data afisarii dar deja au trecut acele zile.(Mi-a fost afisata pe 15.07.2015 ,am formulat adresa spre dumnealor la data de 21.07.2015 , am primit raspuns pe 10.08.2015 si am facut contestatie pe data de 21.08.2015).In contestatie am cerut doar anularea amenzii nefiind faptuitorul acelei fapte. Am primit intampinarea lor cu invocarea tardivitatii pe langa multe alte ,,vinovatii" ale mele.Acum am fost si la inmatriculari si am cerut schimbarea detinatorului ,nestiind ca sunt vinovat si de acest lucru eu ca vanzator al autovehiculului... Trebuie sa le dau raspuns la intampinare azi maine si nu stiu daca si ce trebuie sa le scriu sa am castig de cauza in legatura cu tardivitatea .Nu mai zic ca si pv primit are semnatura electronica ,vizavi de hotararea „Înaltei Curte de Casaţie şi Justiţie, prin Decizia nr. 6 (dosar nr. 14/2014) din 16 februarie 2015".Daca ma poate ajuta cineva... Va multumesc anticipat!