Buna ziua! Am primit un pv pentru lipsa rovinietei a unei masini vandute de un an.Le-am trimis o adresa cerandu-le sa-mi anuleze pv nefiind vinovat de aceasta fapta ,dovedind cu copiile documentelor de vanzare (factura fiscala) si certificatul de atestare fiscala de la primarie avizat in aceiasi zi cu eliberarea facturii fiscale . Am primit raspuns ca doar prin judecatorie pot anula amenda respectiva daca o contest in 15 zile de la data afisarii dar deja au trecut acele zile.(Mi-a fost afisata pe 15.07.2015 ,am formulat adresa spre dumnealor la data de 21.07.2015 , am primit raspuns pe 10.08.2015 si am facut contestatie pe data de 21.08.2015).In contestatie am cerut doar anularea amenzii nefiind faptuitorul acelei fapte. Am primit intampinarea lor cu invocarea tardivitatii pe langa multe alte ,,vinovatii" ale mele.Acum am fost si la inmatriculari si am cerut schimbarea detinatorului ,nestiind ca sunt vinovat si de acest lucru eu ca vanzator al autovehiculului... Trebuie sa le dau raspuns la intampinare azi maine si nu stiu daca si ce trebuie sa le scriu sa am castig de cauza in legatura cu tardivitatea .Nu mai zic ca si pv primit are semnatura electronica ,vizavi de hotararea „Înaltei Curte de Casaţie şi Justiţie, prin Decizia nr. 6 (dosar nr. 14/2014) din 16 februarie 2015".Daca ma poate ajuta cineva... Va multumesc anticipat!
privitor la tardivitate nu prea aveti argumente contra.....la finalul pv apare calea de atac si termenul ei.....dar solicitati instantei sa constate nulitatea pt lipsa semnaturii....incercati....
Am patit si eu exact ca dvs. Mi s-a raspuns (in scris) ca ei (CNADR) isi iau datele de la serviciul de inmatriculari, ca si cand ar fi dorit sa se scuze pentru eroare. Am raspuns ca nu e problema mea de unde isi culeg ei aceste informatii si/sau cum se actualizeaza respectivele baze de date si le-am transmis copiile actului de instrainare precum si radierea de atunci de la Primarie-Taxe si Impozite, cu stampila si tot ce trebuie. In paralel, am notificat cumparatorul, care circula cu talonul meu, desi era completat cu data si semnatura momentului instrainarii si catre cine. Nemaiprimind niciun raspuns de la CNADR, am crezut ca s-a rezolvat, chiar uitasem de acest lucru, dar am primit acasa mult timp dupa aceasta, de la executor (!) somatie de plata pentru amenda, despagubiri (?!) samd. Am luat legatura din nou cu proprietarul de drept al masinii, acesta isi trecuse masina inca de la prima notificare pe numele lui la DRPCIV si sustine ca ar fi platit atunci si amenda, dar ca nu gaseste chitanta de plata, motiv pentru care a fost de acord sa plateasca si chiar a si platit executorului in numele meu. Trei luni de zile mai tarziu am primit de la executor documentele aferente stingerii acestei istorii. Dupa o alta perioada, am avut surpriza sa constat ca amenda este trecuta ca debit la Taxe si Impozite, in sarcina mea. Am dus actele doveditoare de la executor, au verificat ca e una si aceeasi amenda dupa nr. procesului verbal, cu toate acestea cei de la Taxe si Impozite sector 2 nu doresc sa tina cont de documentele ce le am, sustinand ca CNADR este cea care trebuie sa le comunice stingerea datoriei si nu "un cabinet oarecare de executori". O sa rezolv cumva, eu doar am povestit prin ce am trecut, ca poate citeste cineva si pricepe ce incurcaturi creeaza aceste procese verbale semnate digital, mai ales ca am auzit ca sunt foarte multi in situatia aceasta.
Conform noului cod rutier auto nu se mai radiaza(masina are inmatriculare continua) in cazul vanzarii,insa,pentru a se modifica in baza de date a serviciului de inmatriculari ,care apartine de prefectura,se face o petitie la care se ataseaza actul de vanzare cumparare(copie) si actul de la fisc de scoatere din proprietatea vanzatorului a auto.(copie)
Acest act de bataie de joc la adresa cetateanului roman se pute evita daca se accepta de parlament modificarea codului rutier din 2013 unde in art.11 se specifica obligativitatea vanzatorului de a anunta in termen de 5 zile vanzarea auto la serviciul de inmatriculari,care era obligat sa ia masuri cu cel care cumpara auto(scrierea in certificatul de inmatriculare ,,instrainat,,nu duce la modificarea in baza de date a serviciului de inmatriculari a proprietarului masinii.)