avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Apel dupa respingerea plangerii contraventionale ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Apel dupa respingerea plangerii contraventionale pentru tardivitate

Buna ziua! Am primit si eu o amenda pentru lipsa rovinietei dupa ce am vandut masina de un an, deci neapartinandu-mi ,o amenda consistenta fiind vorba de o masina mare .Am facut plangere la pv dar trecusera cele 15 zile de la afisare. Mi-a fost respinsa plangerea contraventionala , pentru tardivitate , cu drept de apel ,,sub sanctiunea nulitatii"(ce-o fi insemnand asta?). Acum vreau sa incerc la apel , anularea procesului verbal pentru lipsa semnaturii olografe deoareca pe pv este o semnatura electronica dar nu stiu daca am dreptul procedural la asa ceva sau ce-o fi insemnand expresia mai sus mentionata. Vreau sa am si o sansa de castig . Daca cineva poate sa ma indrume cum sa actionez corect procedural ii multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2015
cenusa_cristian, utilizator
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 17:52, 5 Noiembrie 2015
Din ceea ce spuneti rezulta ca plangerea contraventionala a fost respinsa de judecatorie pentru ca nu a fost depusa in termenul legal de 15 zile de la data la care v-a fost comunicat procesul-verbal. Aveti posibilitatea desigur sa formulati apel impotriva acestei hotarari insa ramane de vazut cu ce sanse pentru ca nu v-ati incadrat in termenul de 15 zile prevazut de lege.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2015
Iulia Blaja, Avocat
Sansele sunt 0 din pacate pt dvs daca intradevar contestatia a fost tardiv formulata.
Art.185 din NCPC este foarte clar in acest sens"Cand un drept procesual trebuie exercitat intr-un anumit termen,nerespectarea acestuia atrage decaderea din exercitarea dreptului in afara de cazul in care legea dispune altfel.e lovit de nulitate.Actul de procedura facut peste termen este lovit de nulitate."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare amenda rovinieta Maria06 Maria06 Buna seara, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: Cum pot cere anularea amenzii pt lipsa rovinietei in cazul in care PV a fost primit prin ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta, semnatura electronica cunostinta cunostinta Buna ziua! Am primit la cutia de scrisori 2 procese verbale de neplata a rovinietei. Aceste procese verbale nu sunt semnate de nimeni, nici de politie si ... (vezi toată discuția)
Proces verbal - data eronata Mihai2011x Mihai2011x In ziua de 09.12.2011 ora 23:00 m-a oprit politia pentru trecere pe rosu la semaforul din piata romana spre victoriei. Pe procesul verbal scrie la ambele ... (vezi toată discuția)