Buna ziua! Am primit si eu o amenda pentru lipsa rovinietei dupa ce am vandut masina de un an, deci neapartinandu-mi ,o amenda consistenta fiind vorba de o masina mare .Am facut plangere la pv dar trecusera cele 15 zile de la afisare. Mi-a fost respinsa plangerea contraventionala , pentru tardivitate , cu drept de apel ,,sub sanctiunea nulitatii"(ce-o fi insemnand asta?). Acum vreau sa incerc la apel , anularea procesului verbal pentru lipsa semnaturii olografe deoareca pe pv este o semnatura electronica dar nu stiu daca am dreptul procedural la asa ceva sau ce-o fi insemnand expresia mai sus mentionata. Vreau sa am si o sansa de castig . Daca cineva poate sa ma indrume cum sa actionez corect procedural ii multumesc anticipat!
Din ceea ce spuneti rezulta ca plangerea contraventionala a fost respinsa de judecatorie pentru ca nu a fost depusa in termenul legal de 15 zile de la data la care v-a fost comunicat procesul-verbal. Aveti posibilitatea desigur sa formulati apel impotriva acestei hotarari insa ramane de vazut cu ce sanse pentru ca nu v-ati incadrat in termenul de 15 zile prevazut de lege.
Art.185 din NCPC este foarte clar in acest sens"Cand un drept procesual trebuie exercitat intr-un anumit termen,nerespectarea acestuia atrage decaderea din exercitarea dreptului in afara de cazul in care legea dispune altfel.e lovit de nulitate.Actul de procedura facut peste termen este lovit de nulitate."