avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal - data eronata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal - data eronata

In ziua de 09.12.2011 ora 23:00 m-a oprit politia pentru trecere pe rosu la semaforul din piata romana spre victoriei. Pe procesul verbal scrie la ambele dăți prezente 10.12.2011 ora 23:00, ca si cum fapta s-ar fi intamplat maine. Tinand cont de cele mentionate mai sus, o contestatie ar declara nulitatea documentului ?
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 20:32, 10 Decembrie 2011
Cand ati scris "date prezente" presupun ca v-ati referit la data savarsirii contraventiei si la data incheierii procesului verbal de contraventie.

Daca da, atunci procesul verbal este lovit de nulitate absoluta si veti castiga plangerea contraventionala fluierand. Potrivit art. 17 din OG nr. 2/2001, lipsa mentiunii privind data savarsirii contraventiei atrage nulitatea procesului verbal, nulitate care se constata si din oficiu.

Competenta sa constate ca procesul verbal de contraventie este lovit de nulitate absoluta este instanta de drept comun, adica judecatoria. Plangerea contraventionala se introduce la judecatoria in a carei circumscriptie a fost savarsita contraventia, in termen de 15 zile de la data inmanarii procesului verbal.

Succes!
In cazul in care platesc acum amenda prin sistemul electronic pentru a arata in instanta ca am platit amenda pe 10.12.2011 ora 10:30 si pe proces verbal data este trecuta 10.12.2011 ora 23:00 , daca mi se acorda dreptate plata imi este restituita ?
Daca plangerea contraventionala va fi admisa, si nu vad niciun motiv sa fie respinsa cu un asemenea proces verbal de contraventie, amenda achitata va fi restituita.
Da, aveti toate sansele sa castigati contestatatia iar daca platiti amenda vi se vor restitui si banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda primita de catre minor BogdyZet BogdyZet Buna ziua!Acum o saptamana am primit o amenda 2 persoane de la catre un echipaj de politie pentru ca am traversat pe trecere si nu am vazut culoarea rosie a ... (vezi toată discuția)
Amenda politia comunitara 1715 1715 am primit o amenda in valoare de 1000 de lei de la politia comunitara.... am parcat neregulamentar dansii au venit sa-mi dea amenda, m-am certat cu dumnealor, ... (vezi toată discuția)
Ce sanse am sa nu mi se suspende permisul? ARADU73 ARADU73 Am luat o sanctiune contraventionala cu 9 puncte amenda cu suspendarea permisului de conducere pe o perioada de 90zile pentru o alcoolemie de 0.14 in aerul ... (vezi toată discuția)