avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda primita de catre minor
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda primita de catre minor

Buna ziua!Acum o saptamana am primit o amenda 2 persoane de la catre un echipaj de politie pentru ca am traversat pe trecere si nu am vazut culoarea rosie a semaforului,fiind defect.Cum se poate face contestatie in instanta?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 18:45, 22 Ianuarie 2019
Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenției și de aplicare a sancțiunii se poate face plângere în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării acestuia.

Taxa de timbru la cat s-ar ridica?
Iordan Ciprian a scris:

Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenției și de aplicare a sancțiunii se poate face plângere în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării acestuia.

20 lei
Plangerea contraventionala impotriva procesului verbal de sanctionare se depune la Judecatoria la care este arondat locul savarsirii contraventiei in termen de 15 zile de la data primirii procesului verbal.Politia este cea care trebuie sa dovedeasca fapta.
Succes.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea permisului de conducere. plangere impotriva procesului-verbal de contraventie tiberiu.bastic@gmail.com tiberiu.bastic@gmail.com Buna ziua, Astazi mi s-a suspendat permisul de conducere pe motiv ca, desi eram pe punctul de a iesi din sensul giratoriu, o masina care se pregatea sa intre ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat si amenda nevinovat tiberiu bar tiberiu bar Buna ziua, Am si eu o nelamurire la care as dori sa ma ajutati. Azi dimineate pe cand traversam trecerea peste calea ferara cu semibariere, peste cele 4 ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis adamar adamar Sotului aseara i s.a suspendat permisul 30 z plus 580 amenda pt ca cica ar fi trecut pe.rosu El zice ca nu. Era in sens ,stationa la semafor la ... (vezi toată discuția)