avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ce sanse am sa nu mi se suspende permisul?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ce sanse am sa nu mi se suspende permisul?

Am luat o sanctiune contraventionala cu 9 puncte amenda cu suspendarea permisului de conducere pe o perioada de 90zile pentru o alcoolemie de 0.14 in aerul expirat si acu am observat pe procesul verbal ca nu este semnat decat de mine. Agentul constatator nu a semnat si nici martorul. Ce sanse am sa nu mi se suspende permisul? Va multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: ARADU73 , utilizator 13:57, 22 Iunie 2014
ordonanta 2/2001, Art. 17. - Lipsa menţiunilor privind ...... sau a semnăturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constată şi din oficiu. ajunge daca mergeti la politie si le aratati lipsa semnaturii cu o cerere sa constate nulitatea.
Aveți o singură șansă și anume să vă adresați instanței.

Trebuie să formulați plângere contravențională (pe care o să o câștigați fără probleme). Procesul verbal de contravenție este lovit de nulitate absolută, însă numai instanța poate să constate aceasta. Poliția nu are competențe în sensul anulării propriului act. ”Nulitatea se constată și din oficiu” înseamnă altceva decât a te adresa poliției (nu cred că are sens să intru în detalii tehnice :) ).
multumesc mult pentru raspunsuri o sa merg luni sa depun o plangere la judecatorie.Pe langa lipsa semnaturii agentului constatator am mai gasit o hiba ... dom agentent a intocmit porcesul verbal in data de 19.06.2014 la ora 20.22 iar constatarea infractiunii este mentionata tot de el in procesul verbal s-a produs la ora 22.23. Numai la noi se poate intampla asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model contestatie p-v la regimul circulatiei pe drumurile publice Tut_trademark Tut_trademark Buna ziua, ma poate ajuta cineva cu un sfat unde gasesc un model de contestatie al unui proces verbal provenit ca urmare a unei contraventii de la regimul ... (vezi toată discuția)
Trimitere plangere prin posta + taxe nest nest Buna ziua, Avand in vedere greva de le registraturi ma gandesc sa depun o plangere impotriva pv contraventie prin posta. As avea urmatoarele intrebari: - ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere suspendat crystale crystale Mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru neacordare de prioritate pietonilor (art 135 litera h) Am semnat de luare la cunostinta a constatarii ... (vezi toată discuția)