avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Trimitere plangere prin posta + taxe
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Trimitere plangere prin posta + taxe

Buna ziua,

Avand in vedere greva de le registraturi ma gandesc sa depun o plangere impotriva pv contraventie prin posta.
As avea urmatoarele intrebari:
- In afara de copiile uzuale dupa documente si plangerea propriuzisa, mai trebuie adaugate timbre judiciare sau altceva.
- avand in vedere ca procesul verbal pe care il contest nu l-am primit inca (dar ii cunosc numarul si seria care sunt trecute pe dovada de retinere), poate fi respinsa plangerea pe motiv ca nu contine actul atacat (care probabil va sosi ulterior prin posta si se poate adauga la dosar, sau il va trimite politia direct la instanta)?

Scopul de a depune mai repede plangerea este sa suspend suspendarea permisului retinut de politie. Totusi nu as vrea sa descopar ulterior ca actiunea e respinsa pe vreun motiv de forma.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 19:11, 14 Iulie 2009
1. Plangerea contraventionala este scutita de plata taxei de timbru si a timbrului judiciar.

2. Am inteles ca vreti sa va recuperati cat mai repede permisul dar plangerea contraventionala trebuie formulata in functie de dispozitiile O.G. nr. 2/2001.
Presupun , totusi, ca vreti sa castigati procesul, deci eu va sugerez sa asteptati comunicarea procesului verbal de stabilire si sanctionare a contraventiilor. :)
Aveti, mai jos, prevederile art. 17 din O.G. nr. 2/2001:

"Lipsa mentiunilor privind numele, prenumele şi calitatea agentului constatator, numele şi prenumele contravenientului, iar în cazul persoanei juridice lipsa denumirii şi a sediului acesteia, a faptei săvârşite şi a datei comiterii acesteia sau a semnăturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constata şi din oficiu."

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Plangerea este formulata dupa OG 2/2001.
Nu ma bazez pe nulitatea PV din motive de forma, ci pe nelegalitatea sanctiunii ca atare. Deci daca or sa existe si vicii de forma ale PV cu atat mai bine, dar chiar si fara acestea plangerea e destul de intemeiata.

Cum spuneam stiu nr PV dar, cum nu l-am semnat, o sa vina ulterior prin posta. Problema pe care mi-o pun este ca nu cumva lipsa lui la dosar la depunere sa fie un motiv de respingere din oficiu, sau ceva similar. In rest din moment de este mentionat pe dovada de retinere este clar ca exista si nu se pune problma ca fac o plangere doar ca sa ma aflu in treba...

Deci intrebarea ramane, poate fi lipsa copiei actului (altfel cunoscut si identificat cu nr./data/emitent) la depunere motiv de respingere la inregistrare sau ulterioara?

Partea proasta e ca evident daca plangerea trimisa va fi respinsa s-ar putea sa nu mai fie timp de a depune alta cu PV in copie in termenul de 15 zile.
Depunerea plangerii contraventionale fara copia procesului verbal nu este motiv de respingere a acesteia. Important este ca, pana la primul termen, sa depuneti copia acestuia.

Mult succes! :)

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este perioada de complectare a unui proces verbal ? GaleaCristian GaleaCristian Am primit o amenda , aceasta era complectata prima oara in data de 08.08.08 si fapta sa intamplat in 08.08.2009 mai exact dupa un an de zile , nu 15 zile este ... (vezi toată discuția)
Nulitatea unui proces-verbal gioarsa gioarsa Va rog sa-mi spuneti daca un proces-verbal de amenda poate fi declarat nul in conditiile in care adresa nu este trecuta, iar CNP-ul este gresit. Si daca ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala pork pork Am vreo sansa de reusita in a contesta legalitatea unui proces-verbal de constatare a contraventiei pe motivul ca nu se arata corect in cuprinsul lui unde pot ... (vezi toată discuția)