avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Activitate LEOOOO

Activitate LEOOOO

Buna ziua,

Intrebarea mea este daca articlul 11 LITERA A din OUG 111/2010 a fost cumva modificat sau abrogat printr-o lege ulterioara pana la data de 1 august 2014. Mai precis, daca mama efectueaza concediul de crestere a copilului, este necesar ca alta persoana (de pilda, tatal) sa stea in concediu de crestere a copilului timp de o luna, in timp ce mama reintra temporar in activitate ?

OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor.
Art. 11
(1) Dreptul la concediul pentru cresterea copilului stabilit potrivit prevederilor art. 2 alin. (1), incepand cu ianuarie 2012, se acorda persoanelor prevazute la art. 8 alin. (1) si (2), pe baza netransferabila, in situatia in care ambele persoane din familia respectiva indeplinesc conditiile de acordare a acestuia, dupa cum urmeaza:
a) cel putin o luna din perioada totala a concediului de crestere a copilului este alocata uneia dintre persoanele care nu a solicitat acest drept;
b) in situatia in care persoana prevazuta la lit. a) nu solicita dreptul la concediul care ii revine, celalalt parinte nu poate beneficia de dreptul la concediu in locul acesteia.
(2) Procedura de acordare se stabileste prin ordin al ministrului muncii, familiei si protectiei sociale.
Analizand acum ce mi-ati spus, este necesar sa angajez serviciile unui mediator din Bucuresti, sau pot sa depun cazul meu la un mediator din orasul unde locuiesc, urmand ca partea adversa sa fie citata si sa se deplaseze in orasul meu ? In al doilea rand, avand in vedere ca doamna respectiva a fost mereu reprezentata de o doamna avocat, este legal ca si la mediere sa fie reprezentata legal ? Intreb asta in sensul in care si eu ar fi normal, atunci, sa fiu reprezentat de avocatul meu, in cadrul partajului, ca sa fim pe pozitii echilibrate.
Da, asa am sa fac. Multumesc tare mult pentru sfat.
Multumesc. Ar exista, totusi, varianta mediatorului ? Partea adversa ar fi obligata sa participe, sau doar daca vrea ?
Daca nu am varianta de negociere, doamna fiind in varsta si foarte agresiva, iar oferta absolut derizorie propusa prin avocata ei fiind inregistrata telefonic, pot obtine cheltuielile de judecata avand in vedere reaua vointa a paratei ? Efectiv, ceea ce mi s-a propus de catre avocata doamnei face cam o zecime din pretul pietei, nu mai spun de valoarea apartamentului asa cum este inregistrata si folosita la calculul taxelor notariale la dezbaterea mostenirii..
Buna ziua,
Este vorba despre un apartament pe care il detin in comun cu fosta sotie a tatalui meu, el fiind decedat.
Apartamentul se afla in Bucuresti, eu locuind in provincie. Eu am un sfert din proprietate, conform actelor facute la notar, la dezbatere.
Ce ma intereseaza este posibilitatea de a face un partaj legal asupra acestei proprietati, astfel incat sa pot obtine o camera si sa pot veni acolo ocazional, dat fiind ca la ora actuala nu am cum sa intru acolo, doamna nefiind de acord sa ne vedem - sau in cazul in care accesul nu se poate impune legal din varii motive, macar sa primesc o chirie pentru partea mea, care este folosita de catre doamna respectiva. Care este procedura ? Se poate apela la un mediator ? E nevoie sa ma adresez direct instantei ?
Mentionez ca am avut o discutie in care am propus sa renunt la partea mea contra unei sume corespunzatoare valorii de un sfert din pretul pietei, dar avocata doamnei mi-a propus o suma derizorie, poate si pentru ca ea locuieste ocazional in exact acel apartament...
Daca am avut concediu medical timp de 1 an cod 14/cancer am dreptul la concediul de odihna sau plata acestuia .mentionez ca sunt profesor de 30 de ani si nu am avut niciodata medical.sau daca am dreptul la banii pe concediu neefectuat (nu am cum sa mai iau concediu de odihna in anul scolar 2015-2016).

p.s. Interventie moderator
Nu mai scrieti cu majuscule . Este o incalcare aRegulamentului de postare in Forum si,uneori,foarte greu de citit.
Va multumesc pentru intelegere.