Buna ziua,
Este vorba despre un apartament pe care il detin in comun cu fosta sotie a tatalui meu, el fiind decedat.
Apartamentul se afla in Bucuresti, eu locuind in provincie. Eu am un sfert din proprietate, conform actelor facute la notar, la dezbatere.
Ce ma intereseaza este posibilitatea de a face un partaj legal asupra acestei proprietati, astfel incat sa pot obtine o camera si sa pot veni acolo ocazional, dat fiind ca la ora actuala nu am cum sa intru acolo, doamna nefiind de acord sa ne vedem - sau in cazul in care accesul nu se poate impune legal din varii motive, macar sa primesc o chirie pentru partea mea, care este folosita de catre doamna respectiva. Care este procedura ? Se poate apela la un mediator ? E nevoie sa ma adresez direct instantei ?
Mentionez ca am avut o discutie in care am propus sa renunt la partea mea contra unei sume corespunzatoare valorii de un sfert din pretul pietei, dar avocata doamnei mi-a propus o suma derizorie, poate si pentru ca ea locuieste ocazional in exact acel apartament...
Multumesc. Ar exista, totusi, varianta mediatorului ? Partea adversa ar fi obligata sa participe, sau doar daca vrea ?
Daca nu am varianta de negociere, doamna fiind in varsta si foarte agresiva, iar oferta absolut derizorie propusa prin avocata ei fiind inregistrata telefonic, pot obtine cheltuielile de judecata avand in vedere reaua vointa a paratei ? Efectiv, ceea ce mi s-a propus de catre avocata doamnei face cam o zecime din pretul pietei, nu mai spun de valoarea apartamentului asa cum este inregistrata si folosita la calculul taxelor notariale la dezbaterea mostenirii..
In cazul in care va adresati instantei de judecata cu o actiune de iesire din indiviziune, aveti posibilitatea de a solicita cheltuielile ocazionate cu respectivul dosar.
taxe succesiune
adina savopol
Buna ziua ,
Va rog sa-mi spuneti care ar fi calea cea mai favorabila din punct de vedere material privitoare la taxa de succesiune si partaj succesoral : la ... (vezi toată discuția)