avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Neintelegeri in vanzarea unei proprietati comune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Neintelegeri in vanzarea unei proprietati comune

Vreau sa vand o proprietate (am 6/8 din proprietate) si persoana cu 2/8 nu vrea sa vanda. Ce posibilitati am in acest caz? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 22:06, 19 Martie 2013
Puteti vinde cota dvs. parte de 6/8 sau puteti solicita in instanta iesirea din indiviziune, atribuirea intregului bun in proprietatea dvs. exclusiva urmand ca dvs. sa achitati coproprietarului contravaloarea a 2/8 din imobil si apoi puteti vinde in calitate de proprietar exclusiv.
Multumesc de raspuns. Daca aleg a doua varianta, cat ar trebui sa-i platesc? La valoarea ceruta de el, la valoarea pietei sau la o valoare calculata de instanta?
La valoarea stabilita de instanta, daca nu va intelegeti altfel.
Cam cat ar dura un astfel de proces? Si care ar fi costurile? Multumesc!
Incercati sa va rezolvati problema inafara instantei -la mediator. In instanta dureaza destul de mult si presupune cheltuieli destul de insemnate

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament cu doi proprietari fara acordul unuia din ei trasorv trasorv Buna ziua , impreuna cu altcineva [ fara niciun grad de rudenie ] detin un apartament , in procente diferite si vreau sa imi recuperez cota parte din el prin ... (vezi toată discuția)
Divort-partaj 1ecaterina1 1ecaterina1 Buna ziua, Doresc sa stiu ce costuri implica un partaj judiciar. De asemeni daca dupa divort nu se face partajul beneficiezi in continuare de cota parte ce ... (vezi toată discuția)
Mostenire si mostenitori Carmen Dumitrescu Carmen Dumitrescu Sunt 2 frati...parintii au decedat,mama in 1995 si tata in 2011...unul dintre frati locuieste in casa parintilor iar succesiune nu a fost facuta dupa moartea ... (vezi toată discuția)