avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Neintelegeri in vanzarea unei proprietati comune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Neintelegeri in vanzarea unei proprietati comune

Vreau sa vand o proprietate (am 6/8 din proprietate) si persoana cu 2/8 nu vrea sa vanda. Ce posibilitati am in acest caz? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 22:06, 19 Martie 2013
Multumesc pentru lamuriri. Problema este ca este vorba de o garsoniera si nu cred ca putem face iesirea din indiviziune, nu avem cum sa o impartim. Am incercat sa o vindem in comun si nu ne intelegem (vrea o suma mult prea mare). Pentru a prelua integral garsoniera vrea o suma cu mult peste pretul piatei (de 2.5 ori). Deci daca se poate mediere in conditiile acestea, ar fi OK.
Merita sa incercati
Succes!
Medierea este o cale de incercare a rezolvarii unui conflict pe cale amiabila (prin intelegerea partilor). Astfel, daca dvs., cunoscand partea adversa considerati ca se poate ajunge la o intelegere cu aceasta prin intermediul unui mediator care sa-i explice in mod obiectv situatia,atunci merita sa incercati. In cazul in care coporprietarul accepta medierea, se semneaza un contract de mediere de catre ambele parti si se plateste un onorariu pentru mediator in mod egal de catre fiecare parte. Trebuie insa sa aveti in vedere ca eventuala intelegere la care veti ajunge cu coproprietarul in cadrul medierii va fi consemnata intr-un inscris sub semnatura privata ori pentru a dispune cu privire la bunuri imobile aveti nevoie de o intelegere autentificata de catre un notar. Asadar, in cazul in care va veti intelege cu partea adversa in procedura medierii, intelegerea dvs. va trebui autentificata si de catre un notar.
Ultima modificare: Joi, 14 Martie 2013
Madalina Pascu, Avocat
Madalina_Pascu a scris:

Astfel, daca dvs., cunoscand partea adversa considerati ca se poate ajunge la o intelegere cu aceasta prin intermediul unui mediator care sa-i explice in mod obiectv situatia,atunci merita sa incercati.


Am un singur amendament: mediatorului ii este interzis sa emita pareri, judecati, sa dea sfaturi, sa se pronunte in vreun fel asupra conflictului dintre parti. El poate, cel mult, daca este foarte abil, sa sugereze sau sa induca prin intrebari anumite ganduri partilor, astfel incat acestea sa emita singure parerea respectiva, eventual.
Tocmai de aceea am inserat sintagma in mod obiectiv, pentru a nu lasa impresia de abordare subiectiva .:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament cu doi proprietari fara acordul unuia din ei trasorv trasorv Buna ziua , impreuna cu altcineva [ fara niciun grad de rudenie ] detin un apartament , in procente diferite si vreau sa imi recuperez cota parte din el prin ... (vezi toată discuția)
Divort-partaj 1ecaterina1 1ecaterina1 Buna ziua, Doresc sa stiu ce costuri implica un partaj judiciar. De asemeni daca dupa divort nu se face partajul beneficiezi in continuare de cota parte ce ... (vezi toată discuția)
Mostenire si mostenitori Carmen Dumitrescu Carmen Dumitrescu Sunt 2 frati...parintii au decedat,mama in 1995 si tata in 2011...unul dintre frati locuieste in casa parintilor iar succesiune nu a fost facuta dupa moartea ... (vezi toată discuția)