avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Neintelegeri in vanzarea unei proprietati comune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Neintelegeri in vanzarea unei proprietati comune

Vreau sa vand o proprietate (am 6/8 din proprietate) si persoana cu 2/8 nu vrea sa vanda. Ce posibilitati am in acest caz? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 22:06, 19 Martie 2013
Costurile unui astfel de proces pot cuprinde taxa de timbru care se plateste la valoarea imobilului de partajat, onorariu expert in cazul in care se dispune efectuarea unei expertize si onorariu avocat daca nu va reprezentati singur.
Imi puteti da detalii despre aceasta perspectiva? Cam ce ar presupune, cat ar costa si unde gasesc un astfel de mediator. Multumesc!
din ce localitate sunteti?
Puteti rezolva mai simplu situatia prin mediere.
Ii trebuie explicat ca nu este o perspectiva sa va blocheze dreptul de a dispune liber de proprietatea dvs, si puteti gasi intelegere pentru o rezolvare amiabila.

Puteti stabili impreuna cu co-proprietarul:
- cum veti iesi din indiviziune ( daca va ramane impartit imobilul sau daca il luati cu totul, cu depagubire, sau chiar il vindeti impreuna, impratind banii etc.)
- ce parte din imobil ii va ramane - daca optati pentru impartire( in termeni precisi, reali, nu doar abstracti, gen 2/6)
-cum ii asigurati din start servitutile necesare ( adica, de exemplu: posibilitatea de iesire de pe terenul ramas, sau din partea de cladire ramasa etc.)
- pretul cu care il despagubiti, daca optati pentru preluare integrala si depagubire
- alte mijloace de compensare ( teoretic se poate oferi si accepta altceva la schimb)
- alte detalii

Toate le puteti rezolva cam in 2 ore.
Un proces va dura spre vreun an, chiar si fara probleme majore, si va necesita, daca el o va cere , si expertize. La mediere nu le mai platiti , expertizele, daca veti cadea de acord amandoi.


Aveti aici Tabloul mediatorilor autorizati:
[ link extern ] /

Selectati judetul de unde sunteti iar din campul Status Are drept de exercitare, o sa-i afiseze in ordine alfabetica pe cei din judetul dvs. care sunt autorizati sa incheie acorduri de mediere.

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament cu doi proprietari fara acordul unuia din ei trasorv trasorv Buna ziua , impreuna cu altcineva [ fara niciun grad de rudenie ] detin un apartament , in procente diferite si vreau sa imi recuperez cota parte din el prin ... (vezi toată discuția)
Divort-partaj 1ecaterina1 1ecaterina1 Buna ziua, Doresc sa stiu ce costuri implica un partaj judiciar. De asemeni daca dupa divort nu se face partajul beneficiezi in continuare de cota parte ce ... (vezi toată discuția)
Mostenire - vreau sa vand mb3_48900 mb3_48900 Buna ziua! Iata urmatoarea problema: Suntem 4 mostenitori ai unui imobil in oras. Toti vrem sa vindem mai devreme sau mai tarziu, dar eu sunt singurul ... (vezi toată discuția)