avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Activitate Mira_nick

Activitate Mira_nick

Buna ziua,

Ma aflu in urmatoarea situatie: mama mea a mostenit casa in care locuia de la bunica (mama ei). A facut toate demersurile necesare si era proprietar al casei si a terenului din jur cu acte in regula, Din pacate, anul trecut in Septembrie mama a murit si am ramas 3 mostenitori (eu, sora mea si tata). Acum tata vrea sa cedeze partea lui de mostenire pentru ca sa ramanem doar eu si sora mea proprietari pe tot. Care ar fi pasii pentru acest demers?

De asemenea, as vrea sa stiu si cam care sunt costurile si daca se aplica o reducere daca succesiunea se face in primele 6 luni de la decesul proprietarului?

Iar ultima intrebare: este obligatoriu sa ne adresam unui notar local?

Va multumesc pentru raspunsuri!
Răspuns la discuția Cum aflu grupa de munca?
Va multumesc! Ma ajuta foarte mult sa stiu catre ce companii sa ma indrept!
Răspuns la discuția Cum aflu grupa de munca?
Va multumesc pentru raspuns! Am verificat cartea de munca si in afara de date care tin de data angajarii si functia ocupata, nu sunt alte insemnari care sa stabileasca grupa de munca.
Tatal meu se apropie de varsta de pensionare si ar vrea sa afle in ce grupa de munca se incadreaza pentru primii ani lucrati in Galati si Focani. Astfel, a lucrat la:
- sectia scularie, prelucrari mecanice (fostul combinat siderurgic Galati, inainte de 1981)
- Romsh Focsani dupa 1981, aceeasi ocupatie.

Este vreo modalitate de a lua legatura cu fostele companii pentru aceste informatii sau pot sa depun cerere la unitatile ITM din teritoriu pentru a afla mai multe?

Va multumesc pentru raspuns!
Probabil redeschid un subiect care a mai fost dezbatut dar, in lumina noilor prevederi ale codului fiscal, as dori sa stiu cum poate un freelancer sa-si declare veniturile? Este absolut necesar sa te organizezi ca si persoana juridica sau exista posibilitatea sa lucrezi ca si persoana fizica individuala si sa-ti declari veniturile completand anumite formulare?

Va multumesc anticipat pentru sfaturi!